Înghețată

Parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure

După cum deja v-am obișnuit, din când în când mai poposim prin bucătăria lui Vlăduț, căutând inspirație pentru deserturi delicioase, de weekend și nu numai. De data aceasta ne-am oprit la o rețetă de parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure.

Este de fapt rețeta unui delicios tort de înghețată, care ne-am gândit că vă poate inspira și pe voi.

Este o rețetă mai simplă de parfait, care nu necesită ouă ca un parfait clasic. Este mai ușoară și mai rapidă.

Pentru că s-a încălzit afară ne-am gândit că ar fi timpul să dăm start și rețetelor de înghețată.

De fapt, am început deja cu o rețetă de înghețată de căpșuni, că tot este perioada lor acum – Vedeți aici rețeta!

Iar una dintre cele mai adorate rețete de înghețată de pe blog, este rețeta de înghețată tiramisu. Dacă nu ați încercat-o încă, vă recomand cu încredere rețeta.

Cum se prepară rețeta de parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure

Rețeta de față se prepară foarte simplu, însă necesită câteva ingrediente mai speciale pe care trebuie să le procurați din timp. Iar când le aveți, nu trebuie decât să urmați câțiva pași importanți pentru amestecarea lor.  În câteva ore îi veți răsfăța pe cei dragi cu o înghețată de casă, delicioasă și spectaculoasă. Cantitățile ingredientelor pe care le veți descoperi mai jos sunt pentru două forme de chec de dimensiuni medii. Dar, puteți asambla tortul de înghețată și într-o formă rotundă de 26 cm diametrul.

Dacă și voi adorați înghețata de casă, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira. Tastați cuvântul ”înghețetă” în caseta de căutare și le descoperiți.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure.

Parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure, decorat cu zmeură și piure de fructe

Gătește Parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure

Timp de preparare

30 min

Porții

24

Parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure, decorat cu zmeură și piure de fructe

Ingrediente

  • 600 gr cremă de brânză de calitate
  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr lapte condensat
  • coaja de la o lămâie
  • 500-600 gr fructe de pădure
  • zeamă de lămâie
  • 600 gr frișcă naturală
  • 300 gr zahăr pudră
  • 300 gr biscuiți

Mod de preparare

Se ia un bol încăpător și se pun în el mascarponele, crema de brânză și laptele condensat. Se mai adaugă și zahăr, după gust și coajă răzuită fin, de lămâie. Se amestecă toate aceste ingrediente până la omogenizare.

Frișca naturală se mixează până capătă consistență și cremozitate. Se adaugă, treptat, în crema de brânză și se amestecă cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a obține o compoziție aerată.

Vlăduț ne recomandă să ținem frișca la frigider înainte de a o mixa, dar și bolul mixerului, pentru a avea aceeași temperatură.

Fructele de pădure se pasează cu ajutorul unui blender. Se amestecă cu zahăr, după gust, dar și cu zeamă de lămâie. Aceasta este importantă pentru a opri procesul de oxidare a fructelor. Se amestecă bine cu mixerul, până la topirea zahărului. Apoi se trec prin sită, pentru a obține un piure din fructe de pădure fin și cremos. Când avem aceste compoziții pregătite putem asambla tortul de înghețată.

Se tapetează două forme de chec, cu folie de prospețime. Se întinde în ele câte o parte din compoziția de brânză. Se nivelează frumos, apoi se întinde câte o parte din piureul de fructe. peste acestea se presară câțiva biscuiți sfărâmați pentru a crea un crumble și din nou  se pune cremă de brânză. Din piureul de fructe se păstrează și pentru servire, dar și câteva fructe proaspete pentru decor.

Se pun tăvile cu compoziția de parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure la congelator pentru 5-6 ore.

Înainte de servire, se lasă înghețata la temperatura camerei aproximativ 20 de minute. Astfel se va mai topi ușor și va fi tocmai potrivită de savurat.

Spor și poftă bună!