Aluaturi sărate

Biscuiți crocanți cu cașcaval afumat

Dacă nu mai știi ce aperitive simple să prepari, perfecte pentru gustări, platouri festive sau servite alături de o supă cremă ori un pahar de vin, avem pentru tine o rețetă pentru biscuiți crocanți cu cașcaval afumat.

La copt, aluatul capătă o culoare aurie, iar marginile se rumenesc ușor, adăugând o tentă ușor caramelizată. Biscuiții pot fi modelați sub diferite forme. Îi poți face rotunzi, în bastonașe sau chiar steluțe, dacă vrei să-i faci mai atractivi pentru un platou festiv. Pot fi presărați cu susan, mac, boia dulce, chimen sau ierburi uscate, în funcție de preferințe.

Tot din categoria biscuiților sărați mai poți încerca și rețeta de biscuiți cu parmezan și semințe. Și aceștia sunt grozav de buni, cu un gust pregnant de parmezan. Se pot mânca si ca atare, dar sunt perfecți serviți la aperitiv, alături de brânzeturi, mezeluri sau cu o delicioasă cremă de avocado și iaurt.

Descoperă și de ce au biscuiții crackers găuri mici.

Impresii despre delicioșii biscuiți crocanți cu cașcaval afumat

Acești biscuiți sunt mici delicii sărate, cu o textură fragedă și ușor sfărâmicioasă, care se topește în gură. Cașcavalul afumat le oferă gust intens. Iar untul contribuie la frăgezime și un rumenit perfect.

Deși simpli la bază, pot fi personalizați cu diverse condimente sau ierburi uscate (chimen, boia, rozmarin, piper) pentru un plus de aromă. Sunt ideali ca snack, de luat la drum, la picnic sau ca bază pentru aperitive elegante. Merg tartinați cu cremă de brânză, pateuri sau tapenade.

Se servesc ca aperitiv, la brunch sau picnic. Merg de minune cu un pahar de vin alb sec, cu bere rece sau ca o gustare sărată între mese. Sunt ideali și lângă o supă cremă sau chiar într-un pachet de școală, alături de o roșie și o felie de brânză.

Tot din categoria aluaturilor sărate îți mai recomandăm și rețeta de covrigei cu brânză și semințe. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pas cu pas pentru biscuiți crocanți cu cașcaval afumat.

Biscuiți crocanți cu cașcaval afumat pe o farfurie, alături de un bol cu cremă de brânză

Gătește Biscuiți crocanți cu cașcaval afumat

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

40

Biscuiți crocanți cu cașcaval afumat pe o farfurie, alături de un bol cu cremă de brânză

Ingrediente

  • 150 g făină
  • 100 g cașcaval afumat
  • 100 g unt rece (82% grăsime)
  • 1 ou mic (sau 1 gălbenuș mare)
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare (opțional, dacă brânza e foarte sărată)
  • Opțional: 1 lingură semințe (chimen, susan, mac)
  • Opțional: 1-2 linguri lapte rece (dacă aluatul e prea sfărâmicios).

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului, într-un bol, amestecă făina cu praful de copt și cașcavalul ras. Adaugă untul rece, tăiat cubulețe. Freacă amestecul cu degetele până obții un aluat sfărâmicios.

Încorporează oul (sau gălbenușul) și frământă ușor până aluatul se adună. Dacă e prea uscat, adaugă 1-2 linguri de lapte rece.

Modelează o bilă, învelește-o în folie alimentară și las-o la rece 30 minute.

pentru formarea biscuiților întinde aluatul pe o suprafață ușor înfăinată, în foaie de cca 0,5 cm.

Decupează formele preferate cu diferite dispozitive sau cu cuțitul.

Așază biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coace-i în cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 12–15 minute, până devin aurii pe margini.

Scoate-i pe un grătar și lasă-i să se răcească complet – vor deveni mai crocanți.

Pentru alte variante ale acestor biscuiți poți folosi cașcaval afumat, pentru aromă mai intensă.

De asemeni poți adăuga ierburi uscate precum rozmarin, oregano sau cimbru sau boia dulce sau iute, pentru o nuanță ușor picantă.

Delicioșii biscuiți crocanți cu cașcaval afumat pot fi păstrați în cutie metalică sau borcan închis ermetic. Rezistă 5–6 zile fără probleme.

Pot fi reîncălziți câteva minute în cuptor, pentru prospețime.

Spor și poftă bună!