Gătește Biscuiți crocanți cu cașcaval afumat
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
40

Ingrediente
- 150 g făină
- 100 g cașcaval afumat
- 100 g unt rece (82% grăsime)
- 1 ou mic (sau 1 gălbenuș mare)
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare (opțional, dacă brânza e foarte sărată)
- Opțional: 1 lingură semințe (chimen, susan, mac)
- Opțional: 1-2 linguri lapte rece (dacă aluatul e prea sfărâmicios).
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului, într-un bol, amestecă făina cu praful de copt și cașcavalul ras. Adaugă untul rece, tăiat cubulețe. Freacă amestecul cu degetele până obții un aluat sfărâmicios.
Încorporează oul (sau gălbenușul) și frământă ușor până aluatul se adună. Dacă e prea uscat, adaugă 1-2 linguri de lapte rece.
Modelează o bilă, învelește-o în folie alimentară și las-o la rece 30 minute.
pentru formarea biscuiților întinde aluatul pe o suprafață ușor înfăinată, în foaie de cca 0,5 cm.
Decupează formele preferate cu diferite dispozitive sau cu cuțitul.
Așază biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace-i în cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 12–15 minute, până devin aurii pe margini.
Scoate-i pe un grătar și lasă-i să se răcească complet – vor deveni mai crocanți.
Pentru alte variante ale acestor biscuiți poți folosi cașcaval afumat, pentru aromă mai intensă.
De asemeni poți adăuga ierburi uscate precum rozmarin, oregano sau cimbru sau boia dulce sau iute, pentru o nuanță ușor picantă.
Delicioșii biscuiți crocanți cu cașcaval afumat pot fi păstrați în cutie metalică sau borcan închis ermetic. Rezistă 5–6 zile fără probleme.
Pot fi reîncălziți câteva minute în cuptor, pentru prospețime.
Spor și poftă bună!
COMENTARII