Gătește Blat umed de tort cu ciocolată
Timp de preparare
40
Nivel
mediu
Porții
1
Ingrediente
- Pentru o formă de 25 cm:
- 200 gr ciocolată amăruie(55% cacao)
- 200 gr unt
- 50 ml lapte
- 300 gr făină
- 7 ouă
- 175 gr zahăr
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt( 5 gr)
Mod de preparare
Mai întâi amestecăm o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul și le trecem prin sită.
Separăm în două boluri albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presărăm puțină sare. Lăsăm albușurile deoparte și ne ocupăm de ciocolată.
Așezăm o crăticioară la foc mic, și punem în ea ciocolata ruptă împreună cu untul tăiat în bucăți și laptele. Amestecăm intens până când sunt topite ingredientele și compoziția compactă. Lăsăm compoziția de ciocolată la răcit.
Acum putem porni cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească.
Introducem mixerul în albușuri și le amestecăm până când devin cristaline. Adăugăm treptat zahărul în timp ce mixăm intens.
Amestecăm gălbenușurile cu compoziția de ciocolată, răcită. Apoi, încorporăm acest amestec în bezeaua de albușuri.
Folosim o spatulă și amestecăm delicat de jos în sus, cu mișcări circulare, până se omogenizează bine compoziția pentru blat umed de tort cu ciocolată.
Apoi, folosind aceleași mișcări circulare, încorporăm amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat, precum și restul de făină simplă, adăugate treptat.
Punem hârtie de copt la baza formei, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm făină.
Turnăm compoziția pentru blat în forma de copt și o nivelăm uniform. Coacem blatul umed de tort cu ciocolată pentru 35-40 de minute.
După răcire, îl răsturnăm invers pe un grătar sau un platou, pentru a se uniformiza și partea de deasupra care este bombată.
Putem secționa blatul în 3 părți și îl umplem cu crema dorită. Orice cremă se poate combina cu acest blat umed de tort cu ciocolată.
COMENTARII