Site icon Rețete Fel de Fel

Blat umed de vanilie. Reteta simpla

Reteta acestui blat umed de vanilie este una extrem de simpla si foarte usor de preparat.

Se prepara in maxim 30 de minute iar blatul obtinut are o consistenta usor umeda, nu se insiropeaza si este ideal pentru torturile care necesita blaturi subtiri, dense, peste care puteti pune un strat sau mai multe de mousse ori creme mai consistente pe baza de unt, mascarpone, crema ganache, crema de vanilie, etc.

Eu l-am folosit la tortul cu mousse de ciocolata si capsuni (click pentru reteta), a fost perfect in combinatie cu doua feluri de mousse, o glazura de ciocolata si capsuni proaspete.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de blat umed de vanilie:

 

In primul rand, incalzim cuptorul la 180°C. Mixam untul moale cu zaharul pana cand se omogenizeaza bine, adaugam vanilia si apoi cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Punem si-un praf de sare si, la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

*Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Tapetam fundul unei tavi cu inel detasabil( de 24 cm diametru), cu hartie de copt si transferam compozitia, niveland-o bine. Coacem blatul la 180°C, pentru 17-20 de minute. Trebuie sa se rumeneasca foarte putin pe margini, asa va ramane umed, altfel va fi uscat si sfaramicios.

Il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceaca complet.

Spor la treaba si pofta buna!

Si o feliuta de tort, sa vedeti cuma arata in sectiune blatul 🙂 .

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version