CREMA GANACHE

054

Crema ganache  este preferata mea cand vine vorba de cremele cu ciocolata.Cel mai mult imi place ganache-ul de ciocolata amaruie,e absolut pe gustul meu ,nu este foarte dulce si are un gust sublim de ciocolata .

Am sa scriu si reteta de crema ganache de ciocolata cu lapte si ce de ciocolata alba in caz ca nu agreati ciocolata amaruie 🙂 .

 

 

Mod de preparare

Crema ganache de ciocolata amaruie

  • 300 g smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata amaruie (60 % cacao )

Turnam smantana lichida intr-un vas ,il punem pe foc si lasam pana ce atinge punctul de fierbere.Stingem focul ,punem ciocolata rupta sau tocata cubulete si lasm doua trei minute sa se inmoaie.Amestecam apoi pana se dizolva toata ciocolata si lasam la racit.

Cand am timp la dispozitie ,dupa racire,bag vasul la frigider si las crema sa se raceasca foarte bine timp de cateva ore.Cand imi trebuie rapid,pun vasul pentru jumatate de ora la congelator .

Dupa racire ,crema s-a intarit si acum o putem mixa cu un mixer de mana pentru cateva minute pana se deschide la culoare , se mareste in volum si devine aerata.

1

Se poate folosi imediat sau pastra la rece pana in momentul folosirii dar tineti cont de faptul ca se mai intareste.

*Daca doriti o crema mai moale pentru a o folosi la umplut gogosi ,eclere,mini tarte, folositi doar 150 g ciocolata.

*Iar daca vreti o crema si mai consistenta pentru a imbraca un tort de exemplu,adaugati si 50-70 g unt, odata cu ciocolata .

 

Crema ganache de ciocolata cu lapte

  • 300 g smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata cu lapte

Modul de preparare este identic cu cel de mai sus,doar ca proportia se schimba si cantitatile de smantana si ciocolta sunt egale.

 

Crema ganache de ciocolata alba

  • 300 g smantana pentru frisca
  • 400 g ciocolata alba

Nici aici nu difera modul de preparare si,dupa cum ati observat se schimba doar proportia,cantitatea de ciocolata fiind mai mare.

24

Este dule si o prefer indeosebi in combinatie cu fructe proaspete,acrisoare.Dar se poate folosi fara probleme la decorat torturi,cupcakes-uri si alte dulciuri.Si aici puteti adauga 50 -70 g unt,pentru un plus de consistenta.

Sper sa incercati una care este pe gustul vostru si s-o folositi cu spor si inspiratie la dulciurile preparate de voi 🙂 .

 

Eu va sugerez doua retete care imi plac foarte mult.

* Tort cu ganache de ciocolata alba

* Prajitura cu crema ganache de ciocolata amaruie

053

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

16 comentarii la “CREMA GANACHE”

  1. Buna, Ai idée de ce mi se branzeste compozitia cand o mixez? Mereu patesc asta Mai ales la ciocolata alba si o bat foarte Putin, cam 1 minut. Mersi.

    1. Se branzeste atunci cand nu a stat suficient timp la rece.De obicei se lasa 12 ore in frigider si dupa aia se mixeaza.

  2. Și mie mi se brânzește=”taie”, indiferent cât de super calitate este ciocolata. După 12 ore la frigider este beton. Așa trebuie să fie înainte de a băga mixerul în ea? Mulțumesc, Raluca

      1. Multumesc pt raspunsul prompt. Am folosit smantana Zuzu, Pilos, de la Kaufland si inca vreo doua, nu-mi amintesc, tot taiata mi-a iesit. Proportiile exact ca in retete. Pozele erau superbe, la mine „taiata”. Voi mai incerca.
        Felicitari pt blog! prezentari si poze superbe!

          1. Cred ca mi-a reușit. Mulțumită pozelor și explicațiilor tale am înțeles ca o lăsăm prea mult să se răcească, după câteva ore la frigider chiar era beton și normal ca se „tăia”. Nu mi-a ieșit chiar atât de pufoasă, mi-a fost teamă să o mixez prea mult, cum ai spus. Voi persevera. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *