Aluaturi sărate
Briosa tricolora umpluta
Astazi va prezint briosa tricolora umpluta, o briosa sarata, frumos colorata dar si deosebit de gustoasa fiind umpluta. Culorile sunt date de spanac , bulion de rosii si boia de ardei dulce ,asadar pot manca si copii.
Nu stiu a cata oara o mai repet dar iubesc aluaturile dospite .Nu trece saptamana sa nu coc ceva si sa incerc retete noi sau sa incerc sa imbunatatesc din cele vechi.
Ingrediente:
- Aluat
- 500 g faina alba de garu
- 25 g drojdie proaspata (sau un pachetel de 7 g ,uscata )
- 1 ou
- o lingurita de sare
- 4 linguri de ulei
- 250 ml lapte
- Pentru partea rosie
- 2 linguri de bulion concentrat de rosii
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 2-3 linguri de faina
- Pentru partea verde
- 60 g spanac (am folosit congelat ,cantarit stors de apa )
- 2-3 linguri de faina
- Pentru umplutura
- 120 g cascaval sau branza telemea
- 90 g chorizo (sau alt carnat uscat,salam,sunca presata,ce vreti voi 🙂 )
- seminte negre de susan (optional )
Mod de preparare pentru reteta briosa tricolora umpluta:
Cernem faina intr-un bol ,facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu un pic de lapte cald (din cantitatea data ).Intre timp batem oul cu sarea si-l amestecam apoi cu uleiul si laptele cald.
Cand au aparut bule la suprafata turnam compozitia lichida peste faina si framantam un aluat moale si nelipicios pe care il lasam sa creasca circa 40 de minute .
Dupa ce a crescut ,aluatul cantarea 800 g si l-am impartit in 3 bile.Una,cea care va ramane alba ,am lasat-o de 300 g iar cele care vor fi colorate ,cate 250 g fiecare.
Spanacul il pasam intr-un robot iar bulionul de rosii cu boiaua si o lingura de faina si le punem peste aluaturile egale .
Framantam bine ,adaugand cele doua, respectiv 3 linguri de faina ,pana se omogenizeaza bine aluaturile.
Apoi intindem fiecare bila cu un sucitor si ii dam forma de dreptunghi (cam 15 x 35 cm ).Presaram cascaval ,bucatele de carnat si rulam foaia.
Cand am terminat ,impletim cele trei rulouri .
Transferam briosa intr-o tava mare de chec sau cozonac acoperita cu hartie de copt si o lasam sa mai creasca 30 de minute iar intre timp aprindem cuptorul la 200 °C.Inainte de a o pune la cuptor o ungem cu putina apa si presaram semintele de susan.
Coacem briosa 40-50 de minute ,primele 15 minute la 200 °C iar dupa,reducem le 180 °C .Este delicioasa atat calda cat si rece pentru o gustare sau de ce nu,poate sta si pe un platou cu aperitive.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII