Dulciuri

Budincă de cozonac cu ciocolată

Din câteva felii de cozonac rămase și învechite, se poate prepara o delicioasă budincă de cozonac cu ciocolată. Este ideală, mai ales servită dimineața la cafea.

Ne place mult cozonacul pregătit de sărbători cu diverse umpluturi. În topul preferințelor este rețeta de cozonaci cu crema de nuci si rom.

Dar pe lângă aceștia mai pregătim și un cozonac cu nucă și rahat, foarte aromat și frumos colorat.

Foarte gustos iese și cozonacul de post, pregătit cu câteva ingrediente mai speciale.

Dar se întâmplă să mai primim și de la cei apropiați câteva felii de cozonac, sau chiar cozonaci întregi. Oricât am mânca, tot ne mai rămâne cozonac din care pregătim mult adorata budincă.

Rețeta de budincă de cozonac cu ciocolată

Dintr-o compoziție de ouă cu lapte și cozonac tăiat în cuburi, iese un desert delicios cu care ne răsfățăm după sărbători.

Se poate pregăti simplă, cu ciocolată, cu cocos, sau cu diverse glazuri.

Este foarte gustoasă servită cu o cupă de înghețată.

Noi o preferăm la mic dejun, alături de un ceai bun sau alături de cafea.

Dacă nu aveți o rețetă proprie de budincă de cozonac, vă invit să încercați rețeta de față.

Dacă vreți să îi surprindeți pe cei dragi cu un desert simplu, ușor, delicios și foarte aspectuos, vă oferim o rețetă de trandafiri din mere cu aluat foietaj, cu reușită rapidă și sigură.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, insistăm a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de budincă din cozonac învechit.

Budincă de cozonac cu ciocolată, pe o farfurie albă cu chenar roșu

Gătește Budincă de cozonac cu ciocolată

Timp de preparare

45 min

Porții

20

Budincă de cozonac cu ciocolată, porționată pe o farfurie albă cu chenar roșu

Ingrediente

  • 1 cozonac învechit
  • 4 ouă
  • 200 gr unt
  • 200 gr smântână
  • 100 ml lapte
  • 200 gr ciocolată cu lapte
  • 50 gr ciocolată albă
  • un praf de sare

Mod de preparare

Începem prin a tapeta o tavă de cuptor, de 23/36 cm, cu unt.

Rupem ciocolata în bucăți și o punem la topit, împreună cu untul, și laptele. Apoi lăsăm compoziția să se tempereze.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, până devin spumoase. Adăugăm smântâna amestecată cu laptele și le amestecăm până la omogenizare.

Adăugăm și compoziția de ciocolată și din nou omogenizăm.

Dacă se dorește budinca mai dulce, se mai poate adăuga 50 g zahăr.

Tăiem cozonacul în cuburi pe care le împrăștiem în tavă.

Turnăm peste ele compoziția cu ciocolată și ouă.

Coacem budinca de cozonac cu ciocolată pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Când o scoatem din cuptor, răzuim ciocolata albă peste ea, pentru un plus de culoare.

Lăsăm budinca să se tempereze, apoi o porționăm și o servim alături de cei dragi.

Spor și poftă bună!