Garnituri / Legume
Cartofi gratinati. Reteta gustoasa
Ingrediente pentru reteta cartofi gratinati:
- 1 kg de cartofi
- 500 ml besciamela
- 350 gr branza de vaci
- 250 gr crema de branza
- 150 ml lapte
- 50 gr parmezan ras
- 2 oua,3-4 linguri de ulei de masline
- sare,piper,nucsoara
Mod de preparare:
Cartofii curatati si spalati ii taiem rondele cat putem de subtiri (eu i-am dat prin razatoare).
Intr-o tava pentru cuptor punem uleiul de masline si ungem toata suprafata. Asezam rondelele de cartofi pe un singur rand, razuim branza, punem din crema de branza ici-colo cu o lingurita, presaram si parmezan ras, besciamela (se poate inlocui cu smantana), sare, piper si nucsoara dupa gust.
Continuam cu un alt rand de cartofi, unul de branzeturi, iar cartofi s.a.m.d. pana se termina ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie cu branza si besciamela peste care adaugam si cele doua oua batute cu laptele. Punem si pe deasupra sare, pier si nucsoara.
Coacem la foc moderat circa o ora. Dupa ce scoatem de la cuptor mai lasam 10-15 min sa se mai racoreasca ca sa putem taia bine.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII