Dulciuri

Chec cu cocos și coacăze roșii

Din categoria deserturilor delicioase cu fructe, azi avem pentru tine o rețetă minunată de chec cu cocos și coacăze roșii. Este rețeta unui desert parfumat, ușor exotic, cu o notă acrișoară și răcoritoare. Textura este ușor umedă, datorită laptelui de cocos și fructelor. Iar aroma echilibrează dulceața exotică a nucii de cocos cu prospețimea coacăzelor.

Acest chec este o prăjitură care încântă din prima clipă prin aspectul său luminos, natural. Are un miez alb străbătut de pete rubinii de coacăze roșii, care îți dau impresia că au fost pictate în aluat. Glazurat ușor cu zahăr pudră sau presărat cu fulgi de cocos, pare desprins dintr-o dimineață de vară, când prospețimea și lumina se îmbină cu pofta de dulce simplu și curat.

Mai găsești pe blog și o rețetă de chec cu cocos și căpșuni. Și acesta este un desert parfumat și pufos, perfect pentru mic dejun, gustare sau o cafea de după-amiază.

Iar din categoria deserturilor cu coacăze îți recomandăm să încerci chec pufos cu coacăze negre. Este un desert perfect echilibrat între dulce și acrișor, cu o textură moale și aerată, și o aromă intens fructată.

Despre rețeta de chec cu cocos și coacăze roșii

Aluatul are o finețe aparte, aerat, dar consistent și ușor umed. Fiecare mușcătură îți oferă o alternanță de dulce cald și exotic. Dar are și o aciditate explozivă și răcoritoare de la coacăzele roșii. Aceste fructe, mici și lucioase, aduc nu doar o culoare vie și atrăgătoare, ci și o notă tonică, care taie din dulceață și te îndeamnă să mai iei o felie.

Nuca de cocos nu domină, ci creează o aromă de fundal subtilă și exotică. Folosită sub formă de fulgi uscați aceasta oferă o ușoară granulație plăcută în aluatul moale. Laptele de cocos înmoaie compoziția și adaugă o delicatețe cremoasă, dar fără să încarce sau să îngreuneze desertul.

Este un chec perfect pentru vară. Este ușor, fructat, cu arome proaspete. Poate fi servit atât ca mic dejun, cât și la ceaiul de după-amiază. este perfect și ca desert la finalul unei mese lejere.

Dacă este servit rece, după ce a stat câteva ore la frigider, devine și mai răcoritor. Este un echilibru între desert și gustare de vară. Decorul simplu cu zahăr pudră și câteva coacăze proaspete întărește impresia de prospețime, fără să concureze cu parfumul discret de cocos și vanilie din interior.

Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru deliciosul chec cu cocos și coacăze roșii.

Chec cu coacăze roșii și nucă de cocos porționat

Gătește Chec cu cocos și coacăze roșii

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Chec cu coacăze roșii și nucă de cocos porționat

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei vegetal (sau unt topit)
  • 120 ml lapte de cocos (sau lapte normal)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 180 g făină
  • 50 g nucă de cocos (fulgi uscați)
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 150 g coacăze roșii proaspete sau congelate (scurse bine)
  • un praf de sare
  • zahăr pudră și ciorchine de coacăze pentru decor.

Mod de preparare

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava:

Unge cu unt și tapetează cu făină o tavă de chec sau folosește hârtie de copt.

Într-un bol mare, mixează ouăle cu zahărul și un praf de sare, până devin spumoase și deschise la culoare (3-4 minute).

Încorporează uleiul, apoi laptele de cocos și extractul de vanilie.

Cerne făina cu praful de copt, apoi adaugă treptat în compoziție. Încorporează și nuca de cocos rasă.

Opțional, poți amesteca coacăzele ușor cu o lingură de făină (ca să nu se lase la bază), apoi le încorporezi în aluat cu mișcări lente.

Toarnă aluatul în tavă și nivelează ușor. Coace deliciosul chec cu cocos și coacăze roșii timp de 40 minute, sau până când trece testul cu scobitoarea. Dacă se rumenește prea tare deasupra, acoperă-l cu folie de aluminiu după 30 de minute.

După coacere lasă checul să se răcească în tavă 10 minute, apoi scoate-l pe un grătar. Lasă-l să se răcească complet, pudrează-l cu zahăr pudră și decorează-l cu coacăze.

Spor și poftă bună!