Gătește Chec cu dovlecei și măsline verzi
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
12

Ingrediente
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 80 ml ulei (de floarea-soarelui sau de măsline)
- 200 g făină
- 1 pliculeț praf de copt (10 g)
- 1 dovlecel mediu (aprox. 250 g), ras
- 100 g bacon tăiat cubulețe
- 80 g măsline verzi fără sâmburi, feliate
- 100 g cașcaval ras (cheddar, emmental sau gouda)
- Sare și piper după gust
- Oregano uscat sau cimbru (opțional).
Mod de preparare
Vei începe cu prepararea dovlecelului. Spală dovlecelul și rade-l cu tot cu coajă. Presară puțină sare peste el și lasă-l la scurs într-o sită timp de 10-15 minute, apoi stoarce-l bine de excesul de apă.
Urmează prăjirea baconului.
Într-o tigaie uscată, prăjește cubulețele de bacon până devin rumene și crocante. Lasă-le să se răcească pe un prosop de hârtie.
Pentru prepararea compoziției de chec, într-un bol mare, bate ouăle cu un praf de sare. Adaugă uleiul și laptele, amestecând bine. Încorporează făina amestecată cu praful de copt.
În aluatul obținut adaugă dovlecelul stors, baconul, măslinele, cașcavalul ras și condimentele. Amestecă ușor cu o spatulă până la omogenizare.
Toarnă compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și niveleaz-o.
Coace deliciosul chec cu dovlecei și măsline verzi în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40-45 minute, până devine auriu deasupra.
După coacere lasă checul să se răcorească 10–15 minute înainte de a-l scoate din formă. Servește-l cald, călduț sau rece, feliat.
Dacă vrei mai poți adăuga în compoziție și ardei roșu cubulețe, pentru un plus de culoare.
Baconul poate fi înlocuit cu șuncă sau chorizo, pentru alte variante de gust.
Deliciosul chec cu dovlecei și măsline verzi se păstrează bine 2–3 zile în frigider, într-un recipient închis.
Spor și poftă bună!
COMENTARII