Gătește Cheesecake cu mac și caise proaspete
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluatul fraged:
- 200 g făină
- 100 g unt rece, tăiat cubulețe
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
- Pentru crema de mac:
- 150 g semințe de mac
- 250 ml lapte
- 50 g zahăr
- 1 lingură de griș
- Pentru crema de brânză:
- 500 g brânză de vaci cremoasă (sau cream cheese)
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 200 g smântână pentru frișcă
- 1 linguriță extract de vanilie
- Coaja rasă de la 1 lămâie (opțional)
- Pentru decor:
- 250 g caise proaspete, tăiate în jumătăți.
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea aluatului fraged.
Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea și zahărul pudră. Adăugați untul rece și amestecați cu degetele sau cu un blender pentru patiserie, până obțineți o consistență nisipoasă.
Adăugați oul și extractul de vanilie, apoi amestecați până când aluatul se leagă.
Formați o bilă din aluat, înfășurați-o în folie alimentară și lăsați-o la frigider pentru 30 de minute.
Între timp, pregătiți crema de mac
Într-o cratiță mică, aduceți laptele la fierbere.
Adăugați semințele de mac măcinate și fierbeți la foc mic timp de 5 minute, amestecând constant.
Adăugați zahărul și grișul, continuând să amestecați până când compoziția se îngroașă. Lăsați să se răcească.
Pregătiți crema de brânză pentru cheesecake cu mac și caise proaspete
Într-un bol mare, amestecați brânza de vaci cu zahărul, până când devine cremoasă. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Adăugați smântâna pentru frișcă, vanilia și coaja de lămâie, amestecând până la omogenizare.
Montarea și coacerea cheesecake-ului
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Întindeți aluatul fraged pe masa de lucru într-o foaie circulară. Apoi transferați-l într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm, îmbrăcând cu el atât baza tăvii cât și pereții laterali. Ungeți tava cu puțin unt.
Întindeți uniform crema de mac peste aluatul fraged. Turnați deasupra crema de brânză și nivelați. Peste cremă așezați jumătăți de caise cu partea decupată în jos.
Coaceți deliciosul cheesecake cu mac și caise proaspete în cuptorul preîncălzit pentru 50-60 de minute, până când marginile sunt ferme, dar mijlocul este încă ușor moale.
Lăsați-l să se răcească complet în tavă, apoi transferați-o la frigider pentru cel puțin 4 ore, sau peste noapte, pentru a se întări.
Porționați-l frumos și răsfățați-i pe cei dragi cu așa desert savuros.
Spor și poftă bună!
COMENTARII