Tarte / Cheesecake

Cheesecake cu prune si nashi

cheesecake cu prune si nashi

Un desert delicios si destul de usor de preparat, pentru rasfatul din weekend: cheesecake cu prune si nashi. Pentru topping am folosit prune si nashi, fructe cu care am facut cunostinta abia anul trecut. Am aflat apoi ca fructul este originar din China, cunoscut ca si para-mar, acesta avand forma marului iar coaja si pulpa de para.

 

Ingrediente:

 

Blat:

  • 200 g biscuiti
  • 130 g unt

Umplutura:

  • 250 g quark (sau crema de branza tip phiadelphia)
  • 250g  mascarpone
  • 2 oua
  • un pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie (home made am pus eu)

Topping:

  •  5 prune
  • 2 nashi (un mar sa o para :))
  • 2 linguri zahar brun
  • 5 linguri de apa
  • 1/2esenta de vanilie
  • 4 g gelatina (2 foi)

Mod de preparare cheesecake cu prune si nashi:

 

Blatul se prepara foarte simplu: maruntim biscuitii la robot sau blender si-i amestecam cu untul topit.

Apoi ungem cu unt o forma cu peretii detasabili (diametrul 22 cm) si punem compozitia, pe care o presam cu fundul unui pahar.

Pentru umputura amestecam toate ingredientele  mentionate mai sus si amestecam  pentru omogenizare.

Turnam apoi in forma unde am pus blatul si punem la cuptorul incalzit inainte cam 35-40 de minute.

Cat timp cheesecake-ul se coace pregatim toppingul. Spalam si uscam fructele, apoi le tocam cubulete.

Le punem intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri de zahar brun si 5 linguri de apa.

Fierbem 10-15 minute pana ce fructele sunt moi. Stingem focul si pasam compozitia cu mixerul vertical, apoi adaugam jumatatea de esenta si gelatina hidratata inainte si topita la microunde sau baie de abur.

Turnam apoi in forma, lasam sa se raceasca complet, portionam si putem servi. A iesit excelent!

Spor la treaba si pofta buna!

cheesecake cu prune si nashi

 

cheesecake cu prune si nashi

 

cheesecake cu prune si nashi

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.