Site icon Rețete Fel de Fel

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale

Porție de cheesecake zebră cu dovleac și portocale pe o farfurie, alături de tava cu cheesecake

Aroma de portocală se combină perfect cu cea de dovleac / Shutterstock

Din categoria rețetelor cu dovleac, azi avem pentru voi o rețetă de cheesecake zebră cu dovleac și portocale. Este un cheesecake fără aluat, foarte gustos și aromat, cu un contrast minunat de culori.

Rețetele de cheesecake sunt primele la care ne duce gândul când dorim un desert cu brânză. Sunt foarte versatile pentru că se pot prepara în diferite combinații. Pot fi preparate cu sau fără aluat, cu sau fără coacere, iar aluatul poate fi preparat în diferite moduri. Cel mai popular aluat este cel din biscuiți cu unt.

Vedeți aici și rețeta de cheesecake cu ananas și cocos. Acesta are la bază un strat de biscuiți amestecați cu unt și se prepară fără coacere. Pentru a fi stabilă crema se adaugă și puțină gelatină în compoziție.

Un alt exemplu de cheesecake de pe blog, mai complex și mai interesant îl puteți descoperi la rețeta de cheesecake cu portocale și ciocolată. Pentru acesta preparăm un blat de pandișpan cu cacao, mai consistent. Și mai preparăm și o glazură de ciocolată pentru un plus de gust și aspect spectaculos.

Cum preparăm rețeta de cheesecake zebră cu dovleac și portocale

Cheesecake-ul din rețeta actuală este fără blat, dar cu coacere. Stratul de dovleac răzuit și amestecat cu suc de portocale se va marmora cu compoziția de brânză aromată cu vanilie. Este o rețetă destul de simplu de preparat, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.

Și dacă vă plac rețetele de cheesecake, găsiți pe blog o întreagă colecție în secțiunea ”Tarte/Cheesecake”.

Și dacă sunteți în căutare de cât mai multe rețete cu dovleac, descoperiți pe blog o întreagă colecție de rețete, din toate categoriile. Doar tastați cuvântul ”dovleac” în caseta de căutare și veți ajunge la ele.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake zebră cu dovleac și portocale.

Exit mobile version