Tarte / Cheesecake

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale

Din categoria rețetelor cu dovleac, azi avem pentru voi o rețetă de cheesecake zebră cu dovleac și portocale. Este un cheesecake fără aluat, foarte gustos și aromat, cu un contrast minunat de culori.

Rețetele de cheesecake sunt primele la care ne duce gândul când dorim un desert cu brânză. Sunt foarte versatile pentru că se pot prepara în diferite combinații. Pot fi preparate cu sau fără aluat, cu sau fără coacere, iar aluatul poate fi preparat în diferite moduri. Cel mai popular aluat este cel din biscuiți cu unt.

Vedeți aici și rețeta de cheesecake cu ananas și cocos. Acesta are la bază un strat de biscuiți amestecați cu unt și se prepară fără coacere. Pentru a fi stabilă crema se adaugă și puțină gelatină în compoziție.

Un alt exemplu de cheesecake de pe blog, mai complex și mai interesant îl puteți descoperi la rețeta de cheesecake cu portocale și ciocolată. Pentru acesta preparăm un blat de pandișpan cu cacao, mai consistent. Și mai preparăm și o glazură de ciocolată pentru un plus de gust și aspect spectaculos.

Cum preparăm rețeta de cheesecake zebră cu dovleac și portocale

Cheesecake-ul din rețeta actuală este fără blat, dar cu coacere. Stratul de dovleac răzuit și amestecat cu suc de portocale se va marmora cu compoziția de brânză aromată cu vanilie. Este o rețetă destul de simplu de preparat, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.

Și dacă vă plac rețetele de cheesecake, găsiți pe blog o întreagă colecție în secțiunea ”Tarte/Cheesecake”.

Și dacă sunteți în căutare de cât mai multe rețete cu dovleac, descoperiți pe blog o întreagă colecție de rețete, din toate categoriile. Doar tastați cuvântul ”dovleac” în caseta de căutare și veți ajunge la ele.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake zebră cu dovleac și portocale.

Două porții de cheesecake zebră cu dovleac și portocale pe o farfurie, alături de tava cu cheesecake

Gătește Cheesecake zebră cu dovleac și portocale

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

12

Porție de cheesecake zebră cu dovleac și portocale pe o farfurie, alături de tava cu cheesecake

Ingrediente

 • Pentru stratul de dovleac:
 • 500 gr dovleac plăcintar răzuit
 • sucul și coaja de la 2 portocale
 • 125 gr zahăr
 • 100 gr griș
 • 1 praf de sare.
 • Pentru stratul de brânză:
 • 250 gr brânză proaspătă de vaci
 • 250 gr brânză Philadelphia
 • 1 ou
 • 1 lingură de smântână acră
 • 100 gr zahăr
 • 25 gr zahăr vanilinat
 • 1 praf de sare
 • 100 gr griș
 • un cub de unt + 1 lingură de griș pentru tava de copt.

 

Mod de preparare

Începem cu pregătirea tăvii și a cuptorului. Alegem o tavă cu pereți detașabili și diametrul de 28 cm, pe care o ungem cu unt moale și presărăm griș. Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pregătim stratul de dovleac

Curățăm dovleacul, îl răzuim și îl amestecăm cu sucul de portocale și zahărul. Amestecăm bine până când zahărul este dizolvat. Apoi adăugăm un praf de sare și grișul. Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm deoparte timp de 10-15 minute, pentru a se hidrata grișul. În funcție de consistența rezultată mai putem adăuga sau nu puțin griș.

Pregătim stratul de brânză

Punem brânza proaspătă într-un bol și o amestecăm cu brânza Philadelphia și zahărul. Ca și la pasul anterior, amestecăm până când zahărul este dizolvat. Adăugăm un praf de sare și smântâna, apoi potrivim textura cu griș. Putem înlocui grișul cu făină sau cu amidon.

Montăm și coacem cheesecake zebră cu dovleac și portocale

Așezăm tava pe masă, și luăm două linguri, câte una pentru fiecare compoziție.

Punem la mijlocul tăvii două linguri din compoziția cu dovleac. Peste acestea punem două linguri din compoziția de brânză. Continuăm cu alte două linguri din compoziția de dovleac, pe care le punem deasupra celor de brânză. Repetăm straturile punând câte două linguri din fiecare deasupra celorlalte până când epuizăm ingredientele.

Apoi trântim ușor tava de masă pentru a se nivela compoziția.

Punem tava în cuptor și coacem cheesecake-ul pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius. Nu se va dezvolta foarte mult în volum pentru că nu folosim praf de copt.

Dar este foarte delicios și aspectuos acest cheesecake zebră cu dovleac și portocale, încercați-l cu încredere.

Îl porționăm după ce se mai răcește, pentru a se închega bine straturile.