Pentru gustări delicioase, sau pentru pachetele de a doua zi sunt chiar perfecte aceste chifle umplute cu carne și gratinate cu cașcaval.
Rețeta nu este deloc complicată. Cât timp se dospește aluatul pentru chifle ne ocupăm de pregătirea umpluturii. Ne plac tare mult aluaturile preparate în casă și de cum se mai răcorește afară avem toate motivele să deschidem cuptoarele.
Am mai pregătit anterior o rețetă de chifle umplute, dar pe care le-am copt sub formă de pâine rotundă. Foarte apreciate au fost. Pot fi servite la mic dejun alături de brânzeturi și legume proaspete. Dar pot fi servite și cu diferite sosuri.
Găsiți pe blog un articol cu patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi, perfecte și pentru chiflele umplute. Dacă optăm pentru umplutură picantă, alegem un sos dulce-acrișor, sau invers. Noi adorăm sosul de iaurt cu usturoi. Este cel mai potrivit pentru orice tip de gustare.
Rețeta de chifle umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
Aluatul pentru chiflele umplute este foarte simplu de preparat, exact ca la rețeta clasică de pâine. Iar umplutura se prepară asemănător cu cea pentru paste, adică sosul ragu alla bolognese.
Dacă și voi îndrăgiți rețetele de aluaturi preparate în casă, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chifle umplute cu carne și gratinate cu cașcaval.