Gătește Ciorbă de dovlecel a la grec
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 dovlecel mare de grădină
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, galben
- 1 ceașcă de orez
- 2 linguri de ulei
- sare și piper
- 3 linguri smântână de consum, fermentată
- 2 căței de usturoi
- 2 gălbenușuri
- zeama de la 1 lămâie
- 1/2 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 3 l apă
Mod de preparare
Curățăm legumele: ceapa, morcovul, păstârnacul și ardeii și le tocăm mărunt.
Punem uleiul la încins și adăugăm ceapa cu morcovul și păstârnacul.
Punem și o oală cu 3 litri de apă la fiert.
Amestecăm bine legumele de pe foc și le mai stropim cu apă fierbinte, pentru a nu prinde gust de prăjeală.
Când încep să se pătrundă, adăugăm și ardeii, apoi le transferăm în apa de pe foc.
Adăugăm și orezul si peste câteva minute, dovlecelul tocat în cuburi.
Lăsăm ciorba de dovlecel să fiarbă până acesta se pătrunde ușor, iar orezul este bine hidratat.
Urmărim ca dovlecelul să rămână ușor crocant, al dente.
Într-un bol, amestecăm gălbenușurile cu usturoiul dat pe răzătoare, zeama de lămâie și smântâna.
Turnăm în fir subțire din supa de pe foc și amestecăm până se diluează compoziția.
Apoi o turnăm tot în fir subțire în ciorba de dovlecel, amestecând rapid pentru omogenizare.
Adăugăm după gust, sare și piper și mai lăsăm ciorba de dovlecel a la grec să fiarbă 6-8 minute.
Cu 5 minute înainte de stingerea focului, adăugăm mărarul tocat, iar după stingerea focului, după ce se mai temperează ciorba 5-6 minute, adăugăm pătrunjelul verde, tocat.
Este foarte bună fierbinte, cu ardei iute!
Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII