Ciorbe / Supe
Ciorba de miel simpla si gustoasa
Ciorba de miel nu ne lipseste niciodata de pe masa de Paste. Reteta este simpla, gustoasa si se prepara foarte usor. Nu folosesc multe radacinoase sau legume, o acresc cu bors, adaug ou batut si mult leustean proaspat. Rezultatul este delicios de fiecare data si v-o recomand si voua cu mare drag.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel (gat, spata, ceva coaste)
- 1 ceapa alba uscata
- 3 cepe verzi
- o bucatica mica de telina ( sau o tija)
- 1 ardei gras micut
- 1 morcov mediu
- 400 g rosii cubulete ( de la borcan sau conserva)
- 500 ml bors proaspat
- 1 ou mare
- o legatura de leustean proaspat
Mod de preparare pentru reteta de ciorba de miel:
Spalati si curatati foarte bine carnea de pielite si grasimea in exces.
Puneti-o la fiert cu apa cat s-o acopere de doua trei degete. Adaugti si putina sare, apoi spumti ori de cate ori este nevoie.
Intre timp spalati, curatati si tocati radacinoasele si legumele.
Dupa ce se dispare orice urma de spuma, adaugati legumele si radacinoasele, adaugati o lingurita de sare si lasati la fiert pana cand se fierbe carnea complet.
Adaugati apoi rosiile, mai dati cateva clocote, borsul, potriviti de sare si oul batut. La final adaugati leusteanul tocat si ciorba este gata.
Daca va place o puteti manca cu smantana si ardei iute.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII