Gătește Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Timp de preparare
30 min
Porții
8
Ingrediente
- 3 legături de ștevie
- 3 legături de lobodă roșie
- 1 buchet de salată verde
- 2 fire de ceapă verde
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 400 ml suc de roșii
- sare, după gust
- 1 legătură de leuștean verde
Mod de preparare
Cum procedăm pentru a prepara rețeta de ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Începem prin a curăța frunzele de lobodă de pe tulpini și pe cele de ștevie de pe nervuri. Apoi le spălăm bine și le scurgem.
Punem două vase cu apă și puțină sare la fiert. Opărim, separat, frunzele de ștevie și pe cele de lobodă. Apa de la ștevie o aruncăm pentru că este mai toxică. Pe cea de la lobodă o folosim la ciorbă.
Scoatem cele două verdețuri opărite într-o sită și le lăsăm la scurs.
Clătim bine în apă rece frunzele de salată verde, curățăm ceapa verde, o clătim și o tocăm.
Punem uleiul la încins în oala în care vom fierbe ciorba. Adăugăm ceapa și o amestecăm pentru a se înmuia ușor.
Nu o lăsăm să se călească, ci doar să se pătrundă ușor. Adăugăm peste ea frunzele de salată verde tocate. Amestecăm bine ingredientele până se pătrunde și salata verde.
Tocăm ștevia și loboda și le adăugăm peste aceste ingrediente. Completăm cu apa în care am opărit loboda( maxim 2 litri de apă). Adăugăm și lujerii de la leuștean, întregi. Îi vom îndepărta după fierbere. Aceștia vor lăsa o aromă plăcută în ciorbă.
Lăsăm ciorba din verdețuri de primăvară să fiarbă 4-5 minute de la primul clocot. Adăugăm sucul de roșii și mai fierbem ciorba de post din verdețuri pentru 10-12 minute, nu mai mult. În acest timp o gustăm și-i potrivim gustul cu sare.
Cu 5 minute înainte de stingerea focului adăugăm leușteanul verde tocat. Acesta are nevoie de puțină fierbere pentru a-și degaja aromele.
Dacă folosim și pătrunjel verde, acesta se adaugă după stingerea focului.
O rețetă de ciorbă de post din verdețuri de primăvară plină de savoare și sănătate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII