Deserturi de post
Clătite de post cu sirop natural de fructe
Pentru că a început perioada postului, vă propun o rețetă de Clătite de post cu sirop natural de fructe, simplu de preparat și cu ingrediente puține.
Siropul natural de fructe fie îl aveți deja în cămară, preparat de toamna, fie îl preparați pe loc cu ajutorul unui blender, sau a unui storcător.
La fel de bine puteți folosi compot de fructe și puteți trece pulpa fructelor prin sită.
Găsiți pe blog o colecție de rețete cu deserturi de post, pe care vi le recomand cu toată încrederea.
Ingrediente
- 400 ml nectar de mere cu gutui
- 250 ml apă minerală
- 200 gr făină
- 1 praf de sare
- 1 lingură ulei de cocos
Mod de preparare
Iată cât de simplu pregătim această rețetă de Clătite de post cu sirop natural de fructe!
Trecem nectarul de mere cu gutui prin sită, pentru a-l omogeniza și a obține un sirop mai fin.
Adăugăm apa minerală și uleiul de cocos, lichid și amestecăm bine cele trei lichide.
Adăugăm făina amestecată cu un praf de sare și omogenizăm aluatul de clătite obținut.
Aluatul trebuie să aibă textura ca și la clătitele clasice. Cantitatea de făină se potrivește în funcție de cât de consistent este siropul de fructe.
Lăsăm, aluatul la odihnit 10-15 minute, apoi punem o tigaie antiaderentă la încins.
Nu este necesar să o ungem cu grăsime, decât dacă dorim clătitele mai lucioase, mai aspectuoase.
Întindem la baza tigăii un strat subțire de aluat de clătite și îl lăsăm la rumenit, la foc mediu.
Rumenim clătitele pe ambele părți, apoi le transferăm pe platou.
Clătitele nu vor avea culoarea galbenă ca și cele clasice, dar vor fi la fel de gustoase, servite cu dulceața preferată.
Se pot aromatiza cu esență, dacă siropul de fructe nu are suficientă aromă.
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel,unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.
COMENTARII