Site icon Rețete Fel de Fel

Clătite tiramisu. Desert simplu și delicios.

Clătite tiramisu

Foarte încântați au fost ai mei de aceste Clătite tiramisu, cu care i-am delectat în weekend și pe care vi le recomand cu toată încrederea.

Sunt delicioase și aspectuoase, se prepară ușor, alegând ce cremă doriți.

Eu am preparat o cremă simplă, de mascarpone cu lapte condensat și aromă de vanilie.

Dacă nu dispuneți de lapte condensat, vă recomand Rețeta Cremă de mascarpone cu frișcă, sau Rețeta Cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Prima dată am văzut o rețetă de clătite tiramisu pe blogul AdyGio Kitchen și am tot zis că le prepar și eu, dar abia acum le-a venit rândul.

Le voi repeta cât de curând și în altă variantă, că tare mult ne-au plăcut.

Ingrediente

 

Mod de preparare

 

Pregătim mai întâi aluatul de clătite tiramisu.

Amestecăm într-un bol, făina cu sarea și zahărul vanilinat.

Mixăm ouăle până se omogenizează compoziția, apoi adăugăm laptele și din nou omogenizăm.

Încorporăm amestecul de ingrediente solide, iar la final, adăugăm apa minerală.

Lăsăm compoziția de clătite cu cacao să se odihnească aproximativ 10 minute, apoi le coacem într-o tigaie antiaderentă, de 24-26 cm, unsă ușor cu ulei, sau neunsă. Eu am uns-o la jumătate din clătite, se și vede diferența. Cele neunse au o culoare uniformă, dar nu au luciu.

Le scoatem pe platou și le lăsăm să se tempereze înainte de a le umple.

Cât timp aluatul de clătite a stat la odihnit, pregătim siropul și crema de mascarpone cu lapte condensat.

Pentru sirop, fierbem cafeaua la filtru, o îndulcim ușor, o lăsăm să se răcească și o amestecăm cu amaretto.

Pentru cremă, mixăm mascarponele cu laptele condensat, zahărul și un praf de sare. Dăm crema la rece, până se răcesc și clătitele.

Asamblăm delicioasele clătite tiramisu.

Întindem crema de mascarpone, în strat uniform, pe toată suprafața clătitelor.

Trecem pișcoturile prin sirop, pentru o fracțiune de secundă. Le așezăm la unul din capetele clătitelor, dar nu chiar la margine.

Aducem marginile laterale peste pișcoturi, respectiv peste o parte din cremă, apoi aducem marginea de lângă pișcot peste acesta și rulăm.

Așezăm rulourile pe un platou și le dăm la rece pentru 30 de minute, înainte de a le servi, pentru a se întrepătrunde aromele și a deveni crema mai fermă.

Sper să vă încânte și pe voi ideea acestei rețete de clătite tiramisu și să o testați!

 

 

Exit mobile version