Pentru una dintre mesele principale ale zilei, avem o rețetă delicioasă și interesantă de clătite umplute și gratinate la cuptor. Sunt umplute cu carne, legume și brânză, o combinație delicioasă și consistentă.
Rețeta o putem prepara atunci când avem poftă de clătite la desert. Preparăm o cantitate mai mare de clătite și oprim din ele pentru rețeta de față. Preparăm clătitele după rețeta clasică. Sau le putem prepara special pentru această rețetă și adăugăm în compoziție diferite condimente și verdețuri.
Vedeți aici și rețeta clasică de clătite.
Iar din categoria clătitelor sărate, mai găsiți pe blog și o rețetă de clătite brașovene cu carne și ciuperci. Clătitele sunt simple, umplutura de asemeni, simplă, însă scufundate într-un sos de roșii aromat și servite cu smântână sunt absolut delicioase.
Și tot din aceeași categorie de rețete, mai găsiți pe blog și rețeta de clătite cu sfeclă roșie și guacamole. Este o rețetă de aperitiv delicios și frumos colorat.
Cum preparăm rețeta de clătite umplute și gratinate la cuptor
Despre aluatul de clătite am amintit mai sus, este cel mai clasic aluat, așa cum îl știm cu toții. Umplutura o preparăm din câteva legume, unele fierte, altele proaspete, amestecate cu brânză și șuncă. Iar pentru gratinat, pregătim o compoziție cu smântână, ou și cașcaval.
Sunt delicioase servite și simple, cu legume proaspete, dar și cu diferite sosuri.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de clătite sărate, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Iar mai jos, urmăriți lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de clătite umplute și gratinate la cuptor.