Conserve
Compot de cirese
V-am avertizat din start ca sunt in conserve pana peste cap sau ma rog, am fost 🙂 si o sa va bombardez cu cirese, mai exact compot de cirese. Banuiesc ca oricine ar avea la dispozitie un intreg copac ar incerca sa duca gustul si culoarea fructelor lui pana iarna, cand se va bucura din plin de munca lui, printr-un desert usor si delicios.
Ingrediente:
- cirese
- zahar
- apa
Mod de preparare pentru reteta compot de cirese
N-am scris cantitatile pentru ca am cules un cosulet mic de cirese si nu le-am cantarit, dar cred ca am avut vreun kg si jumatate din care a mai ramas ce se vede in cosuletul alb. Am pregatit 7 borcane de 250 de grame unul, sterilizate inainte si le-am umplut cu cirese, spalate si curatate de codite.
Pentru ca imi place compotul cu muuulte fructe, am pus cate doua linguri rase de zahar pentru fiecare borcan. Nu este excesiv de dulce, este exact pe gustul nostru, cantitatea de fructe fiind mare, zaharul este atat cat trebuie.
Le-am umplut cu apa si am infiletat bine capacele.
Am transferat borcanele intr-o oala inalta pe fundul careia am asezat un prosopel mic de bucatarie si am completat cu apa atat cat sa acopere borcanele. Le-am pus la foc mic, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, am lasat 25 de minute.
De obicei le las in oala pana a doua zi, apoi le scot. le sterg si le depozitez in camara.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII