Site icon Rețete Fel de Fel

Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie

Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie pe o farfurie rotundă

După coacere, cornulețele se trec fierbinți prin zahăr pudră / Shutterstock

Cornulețele sunt nelipsite de pe platourile cu fursecuri preparate cu ocazii speciale cum sunt sărbătorile, aniversările, dar și reuniunile de familie. Una dintre cele mai simple astfel de rețete este rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie.

Pot fi preparate cu orice tip de ciocolată, chiar și cu nutella. Dar ciocolata amăruie este mai potrivită, având în vedere că vom folosi și zahăr pudră pentru decorul cornulețelor. Deci vor fi suficient de dulci.

O altă rețetă specială de cornulețe pe care v-o recomand de pe blog, este rețeta de cornulețe țigarete. Este mai specială prin forma cornulețelor care cuceresc instant pe oricine iubește fursecurile.

Iar din categoria rețetelor de post, vă recomand să încercați rețeta de cornulețe de post cu cremă de nuci. Sunt absolut delicioase, datorită cremei de nuci aromată cu scorțișoară.

Și tot din categoria celor de post vă propun să încercați rețeta de cornulețe cu borș în aluat și gem de căpșuni. Aluaturile de post cu borș și ulei sunt o alternativă perfectă la cele cu lapte si unt. Borșul este un ingredient minune, care frăgezește aluaturile, datorită acidității sale

Cum se prepară rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie

Cornulețele din rețeta de față se prepară foarte simplu și rapid, dacă apelăm la aluatul din comerț.

Optăm pentru aluatul foietaj care este mereu la îndemână. Iar ca și ciocolată putem folosi o cremă de ciocolată tartinabilă, sau pur și simplu topim ciocolata clasică cu puțin lapte și unt.

Aluatul foietaj îl putem prepara și în casă, cu o zi înainte – vedeți aici rețeta.

Dacă și vouă vă plac cornulețele preparate în casă, vă invit să descoperiți mai multe rețete pe blog, în secțiunea ”Biscuiți / Fursecuri”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie.

Exit mobile version