Gătește Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
32
Ingrediente
- 800 gr aluat foietaj
- 400 gr ciocolată amăruie cu 70% masă de cacao
- 2-3 linguri de lapte rece
- 25 gr de unt
- zahăr pudră cu aromă de rom pentru decor
Mod de preparare
Tot ce avem de făcut este să întindem aluatul în foi mai subțiri și să topim ciocolata amăruie.
Ciocolata se topește pe baie de aburi, răzuită sau ruptă și amestecată cu lapte și unt. După topire și omogenizare o lăsăm la răcit, timp în care decongelăm și aluatul foietaj.
Între timp, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Întindem câte o foaie de aluat și decupăm din ea cercuri. Întindem un strat subțire din crema de ciocolată peste cercurile de aluat. Apoi decupăm cercurile de aluat în triunghiuri și rulăm cornulețele pornind de la bază către vârf.
Așezăm cornulețele cu ciocolată amăruie în tavă, pe hârtie de copt, la distanțe de 4-5 cm între ele.
Punem tava în cuptor și coacem cornulețele pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Imediat după ce stingem focul, trecem delicioasele cornulețe rapide cu ciocolată amăruie prin zahăr pudră și le așezăm pe platouri.
Spor și poftă bună!
COMENTARII