Biscuiți / Fursecuri

Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie

Cornulețele sunt nelipsite de pe platourile cu fursecuri preparate cu ocazii speciale cum sunt sărbătorile, aniversările, dar și reuniunile de familie. Una dintre cele mai simple astfel de rețete este rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie.

Pot fi preparate cu orice tip de ciocolată, chiar și cu nutella. Dar ciocolata amăruie este mai potrivită, având în vedere că vom folosi și zahăr pudră pentru decorul cornulețelor. Deci vor fi suficient de dulci.

O altă rețetă specială de cornulețe pe care v-o recomand de pe blog, este rețeta de cornulețe țigarete. Este mai specială prin forma cornulețelor care cuceresc instant pe oricine iubește fursecurile.

Iar din categoria rețetelor de post, vă recomand să încercați rețeta de cornulețe de post cu cremă de nuci. Sunt absolut delicioase, datorită cremei de nuci aromată cu scorțișoară.

Și tot din categoria celor de post vă propun să încercați rețeta de cornulețe cu borș în aluat și gem de căpșuni. Aluaturile de post cu borș și ulei sunt o alternativă perfectă la cele cu lapte si unt. Borșul este un ingredient minune, care frăgezește aluaturile, datorită acidității sale

Cum se prepară rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie

Cornulețele din rețeta de față se prepară foarte simplu și rapid, dacă apelăm la aluatul din comerț.

Optăm pentru aluatul foietaj care este mereu la îndemână. Iar ca și ciocolată putem folosi o cremă de ciocolată tartinabilă, sau pur și simplu topim ciocolata clasică cu puțin lapte și unt.

Aluatul foietaj îl putem prepara și în casă, cu o zi înainte – vedeți aici rețeta.

Dacă și vouă vă plac cornulețele preparate în casă, vă invit să descoperiți mai multe rețete pe blog, în secțiunea ”Biscuiți / Fursecuri”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie.

Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie pe o farfurie albă, un cornuleț secționat

Gătește Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

32

Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie pe o farfurie rotundă

Ingrediente

  • 800 gr aluat foietaj
  • 400 gr ciocolată amăruie cu 70% masă de cacao
  • 2-3 linguri de lapte rece
  • 25 gr de unt
  • zahăr pudră cu aromă de rom pentru decor

Mod de preparare

Tot ce avem de făcut este să întindem aluatul în foi mai subțiri și să topim ciocolata amăruie.

Ciocolata se topește pe baie de aburi, răzuită sau ruptă și amestecată cu lapte și unt. După topire și omogenizare o lăsăm la răcit, timp în care decongelăm și aluatul foietaj.

Între timp, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Întindem câte o foaie de aluat și decupăm din ea cercuri. Întindem un strat subțire din crema de ciocolată peste cercurile de aluat. Apoi decupăm cercurile de aluat în triunghiuri și rulăm cornulețele pornind de la bază către vârf.

Așezăm cornulețele cu ciocolată amăruie în tavă, pe hârtie de copt, la distanțe de 4-5 cm între ele.

Punem tava în cuptor și coacem cornulețele pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Imediat după ce stingem focul, trecem delicioasele cornulețe rapide cu ciocolată amăruie prin zahăr pudră și le așezăm pe platouri.

Spor și poftă bună!