Gătește Cornuri bicolore din aluat dospit
Timp de preparare
40 min
Nivel
complex
Porții
20
Ingrediente
- Pentru aluat de cornuri:
- 1250 gr făină
- 10 gr de drojdie uscată
- 2 ouă
- 200 gr zahăr
- 1 linguriță sare
- 500 ml lapte
- 100 ml ulei
- 2 linguri cacao
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 lingurițe esență de rom
- 1 ou pentru uns
- Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 4 linguri zahăr
- 2 lingurițe esență de vanilie
Mod de preparare
Preparăm aluatul bicolor.
Înainte de a începe să amestecăm ingredientele, lăsăm la temperatura camerei făina, uleiul și ouăle pentru aproximativ o oră.
Într-un bol punem 3/4 din cantitatea de făină, cernută. O amestecăm cu drojdia uscată.
Cealaltă parte de făină se va adăuga pe parcurs, în timpul frământării.
Spargem ouăle într-un bol și adăugăm sare și zahărul peste ele. Le amestecăm bine până când granulele de zahăr nu se mai simt.
Adăugăm și uleiul, omogenizăm amestecul și îl punem în vasul cu făină, la mijlocul acesteia. Apoi începem să turnăm din laptele călduț, amestecând intens în timp ce înglobăm în compoziție și făina de pe margini.
Dacă aluatul este lipicios și moale, mai adăugăm făină.
Împărțim aluatul în două părți.
Într-o parte adăugăm cele două linguri de cacao și esență de rom, iar în cealaltă parte, doar esență de vanilie.
Presărăm făină pe masa de lucru și frământăm aluaturile pe rând.
Lăsăm aluaturile la dospit 15-20 de minute, acoperite cu ștergare, până își vor dublă volumele.
Apoi formăm și coacem cornuri bicolore
Împărțim fiecare aluat în două părți și le întindem pe masa de lucru în foi subțiri și egale și le vom pune una peste alta. Tăiem pachetul de foi în două și o parte o întoarcem invers. Vom forma o parte din cornuri cu partea albă deasupra și o parte cu cea maro deasupra.
Decupăm triunghiuri din pachetele de aluaturi și le rulăm pornind de la baze către vârfuri. Le așezăm în tavă pe hârtie de copt și le mai lăsăm la dospit 15-20 de minute, timp în care pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cornurile bicolore cu ou la suprafață și le coacem pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Pentru sirop, fierbem apa cu zahărul până la topirea zahărului, apoi stingem focul si adăugăm esența.
Cu 5 minute înainte de stingerea focului, turnăm siropul peste cornurile bicolore din tavă.
Sunt delicioase și spectaculoase așa în două culori, chiar și fără umplutură.
COMENTARII