Mâncăruri cu carne
Cotlete de miel cu rozmarin
Cotlete de miel cu rozmarin, una dintre cele mai simple si gustoase metode pentru a gati carnea de miel. Reteta nu necesita mult timp iar cotletele sunt fragede si suculente ,extrem de delicioase.
Puteti incerca si o reteta de pulpa de miel marinata în otet taranesc de vin rosu.
Dar mai puteti opta si pentru o reteta de friptura de miel cu vin si usturoi.
Fiecare familie are rețetele sale, iar leușteanul este una dintre verdețurile folosite pe teritoriul țării noastre cu precădere în ciorbele tradiționale. Cu ocazia Paștelui, îți recomandăm o rețetă de ciorbă de miel cu borș și leuștean, care să îți încânte papilele gustative.
Ingrediente:
- 7 cotlete de miel (450 g)
- o crenguta de rozmarin
- 4-5 linguri de ulei de masline
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 2 catei de usturoi
- sare si piper proaspat macinate
Mod de preparare pentru reteta cotlete de miel cu rozmarin:
Intr-un bol punem uleiul de masline, zema de lamaie, sare, piper, usturoiul dat pe razatoarea fina si acele de pe crenguta de rozmarin.
In aceasta marinada punem cotletele si amestecam bine pentru a acoperi fiecare bucata de carne.Acoperim bolul si punem la rece o ora doua.
Apoi incingem bine o tigaie grill si frigem cotletele 5-6 minute pe fiecare parte.Daca le faceti la un gratar de curte,vor fi si mai gustoase.
Mancati cotletele alaturi de o garnitura de spanac,oraz,cartofi.Eu am fiert cartofi pe care i-am tras la tigaie in unt.Delicios.Pofta buna !
* Dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII