Site icon Rețete Fel de Fel

Crumble cu rubarbă și căpșuni

Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas și în farfurie cu lingură

Rubarba se prepară mai întâi la tigaie cu unt și zahăr / Shutterstock

Nu ratați sezonul rubarbei, fără a încerca rețeta de crumble cu rubarbă și căpșuni. Este rețeta unui desert simplu și rapid, cu gust dulce-acrișor. Este ideal pentru a potoli pofta de desert zilnică și de a ne încărca cu energie.

Combinația dintre rubarbă și căpșuni este foarte populară pentru deserturi, dar și pentru diferite sosuri. Se folosește chiar și la rețetele de gem, dulceață sau compot.  Vedeți aici și rețeta de dulceață de rubarbă cu vanilie. Este delicioasă, ușor acrișoară și aromată. Merge de minune servită la micul dejun, dar merge și în rețete de deserturi precum tartele.

Găsiți pe blog și o rețetă de tartă cu rubarbă și căpșuni. Nu este cu dulceață ci cu rubarbă proaspătă. Combinația de rubarbă și căpșuni se folosește și la rețetele de gem sau de dulceață.

Rubarba este o plantă comestibilă care apare pe la mijlocul primăverii. Este formată din tulpini lungi și frunze mari, cărnoase, verzi-roșiatice. Frunzele nu sunt comestibile pentru că conțin toxine și concentrații mari de acid oxalic. Tulpinile, după ce li se îndepărtează coaja, sunt folosite la diferite preparate cum ar fi deserturile, gemul, dulceața, siropul sau compotul. Sunt foarte cărnoase și au gust acrișor și ușor acid. În plus, au proprietăți benefice pentru organism, deoarece conțin cantități însemnate de antioxidanți, vitamine și minerale.

Așadar avem o mulțime de motive să introducem rubarba în deserturi și în alte preparate.

Cum preparăm rețeta de crumble cu rubarbă și căpșuni

Desertul de azi se prepară foarte simplu și ușor. Aluatul de crumble este un aluat pe bază de unt și făină, cu textură sfărâmicioasă. Pentru topping, vom prepara mai întâi rubarba la tigaie, cu unt și zahăr pentru că aceasta este mai tare și necesită înmuiere înainte de a o da la cuptor.

Căpșunile sunt mai suculente și se pot adăuga ca atare. Și pentru că la cuptor fructele își lasă sucul în vas, adăugăm și puțin amidon.

Este un desert pe care îl putem prepara și cu alte combinații de fructe în sezonul cald, dar și cu fructe din compot, gem sau dulceață.

Găsiți pe blog mai multe astfel de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de crumble cu rubarbă și căpșuni.

Exit mobile version