Gătește Crumble cu rubarbă și căpșuni
Ingrediente
- Pentru crumble:
- 175 gr unt cu peste 80% grăsime
- 200 gr făină
- 75 gr zahăr
- 50 ml lapte
- un praf sare.
- Pentru topping:
- 350 gr rubarbă
- 500 gr căpșuni
- 150 gr zahăr
- 50 gr unt
- 1 lingură cu amidon de porumb.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului de crumble pe care îl punem la congelator pentru 30 de minute.
Punem făina cernută într-un bol și o amestecăm bine cu sarea și zahărul. Adăugăm untul rece tăiat în cuburi și începem să frământăm ingredientele cu vârfurile degetelor. Vom obține niște firimituri grosiere. Adăugăm laptele și omogenizăm bine aluatul. Îl modelăm într-o bilă, îl punem în folie de prospețime și îl dăm la congelator pentru 20-30 de minute.
Între timp pregătim toppingul de rubarbă cu căpșuni.
Curățăm tijele de rubarbă și le tăiem în bucăți mici de aproximativ 2-3 cm lungime. Curățăm căpșunile, le clătim și le tăiem în sferturi. Amestecăm amidonul cu 2 linguri de apă.
Punem untul într-o tigaie și îl lăsăm să se topească. Adăugăm bucățile de rubarbă și zahărul și le amestecăm pentru 4-5 minute, pentru a se mai înmuia. Adăugăm căpșunile și amidonul dizolvat în apă, apoi transferăm totul într-un vas sau în mai multe vase de cuptor.
Deasupra presărăm aluatul de crumble și punem vasele în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. Coacem deliciosul crumble cu rubarbă pentru 15-20 de minute sau până când devine crocant la exterior, iar toppingul de fructe devine ca un sos consistent.
Îl servim cald sau rece, după preferințe.
Spor și poftă bună!
COMENTARII