Garnituri / Legume
Curry de naut si conopida. Reteta picanta
Curry de naut si conopida, o mancare gustoasa, picanta si foarte aromata. Se prepara usor si, desi n-am gasit toate ingredientele necesare unui curry complet, a iesit delicios.
Ingrediente:
- Curry
- 250 g naut fiert
- 300 g conopida
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 cm radacina de ghimbir
- 3 linguri de ulei vegetal
- 1 lingurita rasa de cumin (chimion ) macinat
- 1 lingurita de turmeric (curcuma ) praf
- 400 g rosii cubulete din conserva
- sare
- 200 ml apa
- Garnitura
- 300 g orez basmati
- 450 ml apa
- sare si piper
Mod de preparare pentru reteta de curry de naut si conopida:
Tocam marunt ceapa,usturoiul,ghimbirul , ardeiul iute si le calim pana se inmoaie usor,apoi adaugam turmericul si cuminul,amestecam si mai lasam un minutel sa se elibereze aromele.
Punem rosiile si fierbem pana mai scade un pic sucul,apoi adaugam nautul si conopida taiata buchetele egale.Turna apa,acoperim si fierbem pana cand conopida este gatita.
Inainte cu 10-15 minute ca mancarea sa fie gata, preparam si garnitura. Intr-o craticioara punem orezul clatit inainte sub jet de apa,adaugam sare si piper,cei 450 ml apa si fierbem acoperit in jur de 10 minute, pana ce orezul absoarbe toata apa.
Mancati curry-ul cald pe pat de orez basmati.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII