Gătește Foi de napolitane cu nucă și caramel
Timp de preparare
30
Porții
15-20
Ingrediente
- 4 foi de napolitană (20×30 cm)
- 300 gr zahăr
- 50 ml apă
- 200 gr unt
- 200 gr nuci
- 40 gr făină (2 linguri)
- 250 ml lapte
- o lingură esență de rom
Mod de preparare
Întâi de toate tocăm nucile sau, așa cum am făcut eu, puneți-le într-o pungă și treceți cu sucitorul peste ele până se mărunțesc.
Apoi, amestecăm făina cu laptele, turnând laptele în fir subțire și amestecând rapid să nu se formeze cocoloașe.
Într-o crăticioară, punem zahărul, apa și lăsăm să fiarbă până când zahărul se topește și capătă o culoare frumoasă, arămie. Adăugăm apoi untul tăiat cubulețe și amestecăm bine până când se omogenizeză.
Urmează să adăugăm laptele în care am dizolvat făina, amestecând continuu până se încorporează complet. Din momentul în care a atins punctul de fierbere, lăsăm la foc mic 5 minute, până când crema începe să se îngroașe.
Stingem focul, adăugăm nucile și esența de rom.
Umpem cele 4 foi cu crema împărțită în trei părți aproximativ egale. Așezăm o greutate peste prăjitura din foi de napolitane și o dăm la rece 2-3 ore .
In acest timp, foile de napoiltană se înmoaie, iar crema se va întări. Astfel, o putem porționa frumos și servi cu poftă alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII