Gătește Fursecuri nuci de post și alte forme
Ingrediente
- Pentru aluat fraged de post:
- 250 ml apă minerală
- 200 ml ulei
- 50 gr zahăr
- 30 gr zahăr vanilinat
- 550-600 gr făină
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 linguriță oțet
- Pentru cremă de biscuiți cu nuci și gem:
- 250 ml apă
- 20 gr cacao
- 75 gr zahăr
- 1 linguriță esență de migdale
- 270 gr gem de caise
- 250 gr biscuiți simpli de post
- marginile de la fursecuri
- 150 gr miez de nuca
- 1 vârf de linguriță cu sare
- Pentru ornat:
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare
Pregătim aluatul fraged pentru nuci de post și alte forme.
Punem uleiul cu apa minerală într-un vas și adăugăm zahărul și sarea.
Amestecăm bine până la dizolvarea ingredientelor solide.
Stingem bicarbonatul de sodiu în oțet și îl adăugăm în vas. Adăugăm esența și treptat, făina amestecată cu praful de copt.
Adăugăm făină până va rezulta un aluat nu foarte ferm, ușor sfărâmicios, dar nelipicios.
Acoperim aluatul cu folie de prospețime și îl lăsăm la odihnit 20-30 de minute.
Apoi, formăm din aluatul fraged de post biluțe cât să acopere cam 2/3 din spațiile formelor de copt cojile pentru fursecuri.
Încingem formele pe foc și coacem cojile de aluat fraged de post, pentru 1-2 minute pe fiecare parte.
Pregătim crema de biscuiți cu nuci și gem pentru fursecuri nuci de post și alte forme.
Măcinăm biscuiții împreună cu marginile de la coji și cojile mai arse, sau neuniforme. Măcinăm și nuca, dar nu foarte fin.
Punem apa cu zahărul și cacaua pe foc, dar și puțină sare. Amestecăm continuu până se topește zahărul, apoi adăugăm esența de migdale și turnăm siropul rezultat, peste amestecul de biscuiți cu resturi de aluat și nucă.
Amestecăm rapid să se omogenizeze totul bine, apoi lăsăm compoziția la răcit.
După răcire adăugăm gemul de caise și din nou omogenizăm.
Cu această cremă de biscuiți cu nuci și gem de caise vom umple cojile fursecurilor și le vom uni câte două, în funcție de formele respective.
Le trecem prin zahărul pudră și le așezăm în cutiile pentru pus la păstrat. Bineînțeles, dacă mai rămân și nu se consumă imediat.
Spor la preparat fursecuri nuci de post și alte forme și poftă bună la savurat!
Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII