Deserturi de post

Fursecuri nuci de post și alte forme

Pentru că ne plac nucile umplute, mai ales că ne duc cu gândul la anii copilăriei, am preparat pentru începutul acestui post o Rețetă de Fursecuri nuci de post și alte forme.

Pe lângă forma clasică de coji nuci am mai găsit o formă de coji de ghinde, steluțe, flori și alte figurine.

Așa că le-am folosit pe amândouă și am pregătit cojile pentru aceste delicioase fursecuri de post.

Le-am umplut cu o cremă de biscuiți și nuci, la care am adăugat și puțin gem.

Citește și: Fursecuri cu ciocolată sau Chocolate Crinkles

Am ales gemul de caise pentru că este mai acrișor și plăcut aromat. Dar am mai plusat și cu puțină esență de migdale.

Au ieșit tare gustoase și au dispărut rapid de pe platou. Sunt delicioase, mai ales dimineața lângă un ceai sau cafea!

Mai găsiți pe blog și o Rețetă de nuci umplute cu cremă de ciocolată.

Însă, foarte atractivă  și accesată pe blog este Rețeta de nuci cu cacao și cremă de vanilie.

Citește și: Fursecuri Amaretti. Fursecuri italienești din migdale măcinate

Fursecuri nuci de post și alte forme

Ne plac aceste tipuri de fursecuri pentru că sunt și aspectuoase și delicioase.

Și nu se prepară deloc greu, doar necesită ceva mai mult timp.

Se pot pregăti pentru diverse mese festive, dar și pentru răsfățul de zi cu zi.

Odată preparate, aceste fursecuri de post, sau cele de dulce, pot fi păstrate până la 2 săptămâni.

Se păstrează la loc răcoros, dar nu în frigider. Se pun în cutii de carton, sau cutii metalice, speciale.

Cu cât se învechesc, cu atât devin mai fragede.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Fursecuri nuci de post și alte forme

Gătește Fursecuri nuci de post și alte forme

Fursecuri nuci de post și alte forme

Ingrediente

  • Pentru aluat fraged de post:
  • 250 ml apă minerală
  • 200 ml ulei
  • 50 gr zahăr
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 550-600 gr făină
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 1 linguriță oțet
  • Pentru cremă de biscuiți cu nuci și gem:
  • 250 ml apă
  • 20 gr cacao
  • 75 gr zahăr
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 270 gr gem de caise
  • 250 gr biscuiți simpli de post
  • marginile de la fursecuri
  • 150 gr miez de nuca
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • Pentru ornat:
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare

Pregătim aluatul fraged pentru nuci de post și alte forme.

Punem uleiul cu apa minerală într-un vas și adăugăm zahărul și sarea.

Amestecăm bine până la dizolvarea ingredientelor solide.

Stingem bicarbonatul de sodiu în oțet și îl adăugăm în vas. Adăugăm esența și treptat, făina amestecată cu praful de copt.

Adăugăm făină până va rezulta un aluat nu foarte ferm, ușor sfărâmicios, dar nelipicios.

Acoperim aluatul cu folie de prospețime și îl lăsăm la odihnit 20-30 de minute.

Apoi, formăm din aluatul fraged de post biluțe cât să acopere cam 2/3 din spațiile formelor de copt cojile pentru fursecuri.

Încingem formele pe foc și coacem cojile de aluat fraged de post, pentru 1-2 minute pe fiecare parte.

Pregătim crema de biscuiți cu nuci și gem pentru fursecuri nuci de post și alte forme.

Măcinăm biscuiții împreună cu marginile de la coji și cojile mai arse, sau neuniforme. Măcinăm și nuca, dar nu foarte fin.

Punem apa cu zahărul și cacaua pe foc, dar și puțină sare. Amestecăm continuu până se topește zahărul, apoi adăugăm esența de migdale și turnăm siropul rezultat, peste amestecul de biscuiți cu resturi de aluat și nucă.

Amestecăm rapid să se omogenizeze totul bine, apoi lăsăm compoziția la răcit.

După răcire adăugăm gemul de caise și din nou omogenizăm.

Cu această cremă de biscuiți cu nuci și gem de caise vom umple cojile fursecurilor și le vom uni câte două, în funcție de formele respective.

Le trecem prin zahărul pudră și le așezăm în cutiile pentru pus la păstrat. Bineînțeles, dacă mai rămân și nu se consumă imediat.

Spor la preparat fursecuri nuci de post și alte forme și poftă bună la savurat!

Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!