Gătește Gazpacho de avocado. Un preparat rece și sănătos
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
4

Ingrediente
- 2 avocado bine copți
- 1 castravete mare (sau 2 mai mici), curățat de coajă
- 1 ardei gras verde (sau galben), fără semințe
- 1 cățel de usturoi mic (opțional, pentru un plus de savoare)
- 2 linguri zeamă de lămâie sau lime (proaspăt stoarsă)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 250 ml apă foarte rece (sau supă de legume rece, pentru gust mai bogat)
- Sare, piper alb – după gust
- Frunze de coriandru sau pătrunjel proaspăt (pentru decor)
- Opțional: câteva picături de tabasco sau ardei iute tocat (pentru cine preferă o notă picantă).
Mod de preparare
Curăță avocado de coajă, scoate sâmburele și taie pulpa în bucăți. Taie și celelalte legume (castravete, ardei) în cuburi.
Pune toate ingredientele în blender: avocado, castravetele, ardeiul, usturoiul, sucul de lime, uleiul de măsline și apa rece. Mixează până obții o cremă fină. Dacă e prea groasă, adaugă puțin lichid suplimentar.
Potrivește de sare, piper și eventual picant (ardei sau tabasco). Lasă supa la frigider pentru minimum 1 oră – e esențial să fie bine rece.
Gazpacho de avocado se servește în boluri mici sau pahare, decorată cu ierburi proaspete tocate, felii subțiri de castravete sau cubulețe de avocado. Poți adăuga și crutoane sau semințe prăjite (floarea-soarelui, dovleac) pentru textură.
Spor și poftă bună!
COMENTARII