Conserve

Gem de piersici. Reteta de casa

Gem de piersici

Nici anul asta n-am trecut cu vederea piersicile si am facut cateva borcanele de gem de piersici delicios si frumos colorat.

La iarna, gemul de piersici e minunat pe niste clatite sau pe o felie de paine prajita si un ceai cald.

Reteta de gem de piersici este foarte simpla si am incercat sa folosesc cat de putin zahar a fost posibil.

Alte gemuri,marmelade si dulceturi gasiti in categoria conserve.

Ingrediente :

  • 2 kg piersici
  • 600 g zahar
  • zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare pentru reteta de gem de piersici:

 Intodeauna alegem piersici mai moi si foarte bine coapte. Le curatam de coaja, le taiem felii si le punem intr-o oala cu fundul dublu,alaturi de zahar si zeama de lamaie. Amestecam bine pana fructele isi lasa mult suc, apoi punem oala pe foc si  fierbem la foc moderat aproximativ o ora pana cand gemul capata consistenta si fructele sunt fierte bine.
Incercati daca va place consistenta si gustul ,punand pe o farfurioara rece o lingura doua de gem.Daca este inca acru ,mai adaugati 100-200 g de zahar si continuati fierberea.
Cand este gata ,puneti gemul in borcane,infiletati capacele si pastrati-le sub o patura groasa pana a doua zi. Etichetati-le si depozitati-le in camara.
Spor la treaba si pofta buna!
Gem de piersici

 

Gem de piersici

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.