Nu demult va povesteam cat de mult ne place hummus-ul, astazi insa va propun sa incercati hummus cu vinete, o combinatie delicioasa care ne-a placut enorm, chiar mai mult decat cea clasica.
Ingrediente
- 1 kg de vinete (2-3 vinete mari)
- 480 g naut fiert (2 cutii)
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura de pasta de susan(tahini – click pentru reteta)
- 1 lingurita rasa de sare
- 2 catei de usturoi
- 50 ml apa
- Decor: seminte de susan,patrunjel tocat si ulei de masline (optional)
Mod de preparare pentru reteta hummus cu vinete
Pentru inceput coacem vinetele pe flacara aragazului ca pentru salata si le curatam de coaja cat putem de repede pentru a nu se innegri, apoi le lasam la scurs intr-o sita.
Nautul il scurgem de lichidul din conserva si-l punem intr-un bol. Adaugam uleiul de masline, pasta de susan, sarea, usturoiul, apa si pasam cu un mixer vertical sau cu un robot de bucatarie.
Cand compozitia arata ca un piure, adaugam si vinetele si mai mixam un minut, pana ce totul s-a omogenizat.
Decoram cu patrunjel tocat, seminte de susan si putin ulei de masline.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.