Aluaturi dulci
Impletitura cu ricotta si stafide
Dulciurile din aluat dospit sunt si vor ramane preferatele mele, iar impletitura cu ricotta si stafide o ador pur si simplu.
Reteta este absolut minunata si v-o recomand , nu este foarte rapida dar nu e nici migaloasa iar finalul o sa va fie cu siguranta pe plac.
Ingrediente
- Aluat
- 500 g de faina (plus 1-2 linguri )
- 25 g drojdie proaspata
- 300 ml lapte
- 100 g unt
- 50 g de zahar
- un praf de sare
- o lingurita extract de vanilie /esenta sau zahar vanilat
- Umplutura
- 250 g ricotta (sau urda proaspata de vaci)
- 80 g zahar
- 100 g iaurt simplu neindulcit
- 75 g stafide rehidratate in apa calduta sau rom
- 1 ou
- 50 g gris
- 1/2 esenta de vanilie
- Pentru uns si decor
- 1 galbenus
- 2-3 linguri de lapte
- seminte de susan albe si negre
- zahar pudra
Mod de preparare pentru reteta impletitura cu ricotta si stafide
Ce facem cu aluatul
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII