Reteta de cofetarie indragita de intreaga familie: Indiene cu frisca si glazura de ciocolata.
A trecut ceva timp de cand le-am promis alor mei ca le fac indiene cu frisca.
M-am mobilizat in sfarsit si le-am bucurat papilele cu aceste mici dulcegarii insiropate, cu frisca si-un pic de ciocolata. Cu siguranta unora va par cunoscute, este o prajitura care mai exista inca in cofetarii si pe care o mancam in copliarie cu mare pofta.
Ingrediente:
Aluat
5 oua mari
120 g zahar
150 g faina
un praf de sare
vanilie
Sirop
200 ml apa
60 g zahar
vanilie
Umplutura
450 ml smantana pentru frisca
2 linguri de zahar pudra
Glazura de ciocolata
100 g ciocolata de menaj
50 ml lapte
1 lingura de ulei
Mod de preparare pentru reteta de indiene cu frisca si glazura de ciocolata:
Incepem prin a prepara aluatul din care vom coace mici discuri. Mixam ouale cu zaharul, un pic de sare si vanilia pana cand isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Este important sa mixati foarte bine pentru ca altfel veti avea un aluat subtire si nu vor iesi disculetele.
Asadar,cand aluatul este dens si aerat, adaugati faina cernuta,putin cate putin, amestecand de sus in jos.
Transferati din aluat intr-un poche si formati cerculete de maxim 6 cm.Eu am desenat pe dosul hartiei de copt cerculete sa le pot face cat de cat egale.
Coaceti-le 10 minute la 180 °C pana se rumenesc usor pe margini. Cand sunt gata,trageti hartia pe o suprafata rece iar cand s-au racit, dezlipiti-le cu grija de pe hartie.
Cand ati terminat de copt discurile, pregatiti siropul amestecand pe foc apa cu zaharul pana se topeste ,apoi adaugati vanilia.
Mixati si smantana pentru frisca si indulciti-o cu 1-2 linguri de zahar pudra.
Asezati discurile pe o tava si pensulati-le cu sirop. Nu exagerati pentru ca sunt fragile iar daca sunt insiropate prea mult, se vor inmuia prea tare.
Preparati si glazura. Topiti la baie de abur sau la microunde ciocolata impreuna cu laptele, apoi incorporati si lingura de ulei.
Ce facem cu glazura
Glazurati jumatate din discuri cu ciocolata iar cealalta jumatate umpleti-le cu frisca. Acoperiti cu discurile glazurate si, daca va ramane frisca, faceti si cate o rozeta in centrul prajiturii.
Mie mi-au iesit 34 de dicuri, asadar 17 prajiturele. Pastrati-le la frigider pana in momentul servirii. Sunt absolut grozave!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII