Garnituri / Legume
Legume la cuptor. Reteta simpla si sanatoasa
Legume la cuptor, simplu, sanatos si foarte gustos. Daca nu ati incercat pana acum combinatia asta minunata de legume, v-o recomand din tot sufletul, este neasteptat de buna. Poate fi servita ca atare sau ca si garnitura alaturi de o friptura suculenta.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 7-8 linguri de ulei de masline
- 1 vanata medie
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 4 rosii
- 6-7 linguri de parmezan ras
- cimbru uscat sau proaspat
- sare si piper
Mod de preparare pentru reteta de legume la cuptor:
Tocam ceapa mai mare si-o calim intr-o tigaie in 3 linguri de ulei pentru 2-3 minute dupa care adaugam si usturoiul tocat, mai calim un minutel si stingem focul.
Transferam ceapa si usturoiul intr-o tava pentru cuptor (20×29) si distribuim pe toata suprafata.
Legumele le spalam si le uscam cu servetele de bucatarie si le taiem felii nu foarte subtiri. Le asezam in randuri, alternand legumele dupa imaginatie. Saram si piperam, presaram si cimbru uscat si stropim cu restul de ulei ramas. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau capac si punem la cuptor preincalzit 25-30 de minute pana legumele se inmoaie.
Scoatem tava, luam capacul sau folia si presaram parmezanul ras, apoi mai lasam la cuptor inca vreo 10 minute, cat sa se rumeneasca usor.
Servim legumele calde ca atare sau alaturi de o bucata de carne la gratar.Minunat,pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII