Site icon Rețete Fel de Fel

Maioneză vegetală din lapte de soia

Maioneză vegetală din lapte de soia în bol de sticlă

Maioneza vegetală este ideală la salate și aperitive de post / Shutterstock

Pentru că suntem în post și preparăm diferite salate sau aperitive  care necesită și puțină maioneză, vă invit să vedeți cât de simplu se poate prepara o rețetă de maioneză vegetală din lapte de soia.

Chiar dacă la această maioneză folosim o cantitate mai mare de ulei, comparativ cu cantitățile celorlalte ingrediente, maioneza este mai sănătoasă decât cea clasică. În plus, se prepară mai rapid, folosind blenderul.

V-am prezentat anterior rețeta de lapte de soia preparat în casă. Iată un exemplu de a-l folosi, la rețeta de maioneză de post.

O altă rețetă de maioneză vegetală pe care o găsiți pe blog este rețeta de maioneză de avocado. Este preferata noastră. O savurăm mai ales cu legume fierte la abur sau cu ciuperci. Dar o folosim și în salata de vinete, în cea de cartofi copți și în multe altele.

Dintre rețetele clasice de maioneză, de pe blog, v-aș recomanda să încercați rețeta de maioneză pasteurizată. Pasteurizarea este o metodă care constă în încălzirea alimentelor la o temperatură de sub 100 °C (în cazul acesta 70°C ) și răcirea bruscă la 4-6°C.

Ce conține rețeta de maioneză vegetală din lapte de soia

Pe lângă laptele de soia și nelipsitul ulei, maioneza de post mai conține muștar, suc de lămâie și sare. Sunt ingrediente folosite și la maioneza clasică. Gălbenușurile de ouă sunt înlocuite cu laptele vegetal. Se poate pune orice tip de lapte vegetal, de caju, de migdale, de orez, etc.

Găsiți pe blog mai multe rețete de salate sau aperitive în care folosim maioneza vegetală.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de maioneză vegetală din lapte de soia.

Exit mobile version