Rețete de post

Maioneză vegetală din lapte de soia

Pentru că suntem în post și preparăm diferite salate sau aperitive  care necesită și puțină maioneză, vă invit să vedeți cât de simplu se poate prepara o rețetă de maioneză vegetală din lapte de soia.

Chiar dacă la această maioneză folosim o cantitate mai mare de ulei, comparativ cu cantitățile celorlalte ingrediente, maioneza este mai sănătoasă decât cea clasică. În plus, se prepară mai rapid, folosind blenderul.

V-am prezentat anterior rețeta de lapte de soia preparat în casă. Iată un exemplu de a-l folosi, la rețeta de maioneză de post.

O altă rețetă de maioneză vegetală pe care o găsiți pe blog este rețeta de maioneză de avocado. Este preferata noastră. O savurăm mai ales cu legume fierte la abur sau cu ciuperci. Dar o folosim și în salata de vinete, în cea de cartofi copți și în multe altele.

Dintre rețetele clasice de maioneză, de pe blog, v-aș recomanda să încercați rețeta de maioneză pasteurizată. Pasteurizarea este o metodă care constă în încălzirea alimentelor la o temperatură de sub 100 °C (în cazul acesta 70°C ) și răcirea bruscă la 4-6°C.

Ce conține rețeta de maioneză vegetală din lapte de soia

Pe lângă laptele de soia și nelipsitul ulei, maioneza de post mai conține muștar, suc de lămâie și sare. Sunt ingrediente folosite și la maioneza clasică. Gălbenușurile de ouă sunt înlocuite cu laptele vegetal. Se poate pune orice tip de lapte vegetal, de caju, de migdale, de orez, etc.

Găsiți pe blog mai multe rețete de salate sau aperitive în care folosim maioneza vegetală.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de maioneză vegetală din lapte de soia.

Borcan cu maioneză vegetală din lapte de soia cu linguriță, ținute în mâini

Gătește Maioneză vegetală din lapte de soia

Timp de preparare

5

Porții

4

Maioneză vegetală din lapte de soia în bol de sticlă

Ingrediente

  • 250 ml lapte de soia
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 1 linguriță de sare
  • sucul de la o lămâie

Mod de preparare

Punem uleiul în recipientul unui blender sau într-un borcan de sticlă. Adăugăm peste acesta laptele de soia, apoi muștarul, sucul de lămâie și sarea. Putem pune  ce tip de muștar dorim, mai puțin din cel cu semințe. Dacă dorim și din acesta, îl vom adăuga în maioneză după prepararea acesteia.

Introducem blenderul în recipient până la baza acestuia și îl pornim. Amestecăm ingredientele ridicând ușor blenderul pentru a se omogeniza treptat maioneza.

În cinci minute avem maioneza gata de folosit în preparatele dorite.

Opțional, putem adăuga și piper în aceasta.

Deseori, mai adăugăm în maioneză și un cățel de usturoi răzuit, sau o linguriță dintr-o pastă de hrean.

Să vă fie de folos!