Aperitive

MAIONEZA DE AVOCADO

Ne place avocado si-l mancam destul de des ,in diverse combinatii, insa maioneza de avocado e pe gustul nostru.

O mancam mai ales cu legume fierte la abur ,cu ciuperci ,o pun si in salata de vinete,cartofi copti s.a.m.d…

 

Ingrediente :

  • un avocado bine copt
  • 60-70 ml ulei de floarea soarelui
  • o lingura de mustar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare

Mod de preparare maioneza de avocado

Taiem avocado in jumatate ,ii scoatem samburele si-i  curatam pulpa cu o lingurita.O punem intr-un bol,adaugam mustarul,zeama de lamaie si sarea .
Cu un mixer vertical amestecam pana ce pulpa devine un piure fin.Apoi turnam si uleiul in fir ,mixand in continuare .Serviti maioneza imediat sau pastrati-o la frigider acoperita cu folie alimentara,direct pe suprafata maionezei ca sa nu se oxideze.
Daca doriti,pentru un plus de gust,adaugati si un catel de usturoi ras. Pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.