Site icon Rețete Fel de Fel

Mămăligă cu brânză în straturi sau paturi de mămăligă

Mămăligă cu brânză în straturi

Pentru că azi este 1 Decembrie, Ziua Națională a României, iar mămăliga este un preparat tradițional din bucătăria românească, ne-am delectat cu o rețetă de mămăligă cu brânză în straturi sau paturi de mămăligă.

Este unul dintre preparatele mult îndrăgite de români, al cărui mod de preparare diferă de la o regiune la alta.

În Moldova o găsim sub denumirea ”Taci și-nghite”, iar prin sudul țării sub denumirea de bulz.

Bine, rețetele diferă, dar se pornește de la ingredientele de bază: mămăligă, unt, smântână, brânză, ouă.

Atât la Rețeta de bulz cât și la Rețeta Taci și-nghite se mai adaugă și cârnați și afumătură de porc.

Noi de data aceasta am mers pe simplu și am exclus carnea.

Rețetă de mămăligă cu brânză în straturi sau paturi de mămăligă

Nu puteam să nu sărbătorim această zi importantă fără preparatele tradiționale.

Mai avem în meniu și delicioșii Papanași, dar și Fasole cu cârnați și Mititei de casă.

Nu lipsește nici ciolanul afumat, dar pe acesta l-am inclus într-o Ciorbă de varză ardelenească, preferata noastră.

Lipsesc sarmalele, de data aceasta, dar ne păstrăm poftele pentru masa de Crăciun.

Cu toate ne delectăm azi, iar de mâine intrăm la regim 😀

Mămăliga am preparat-o simplu, așa cum o făcea bunica. Este acea rețetă de mămăligă pripită, în care mălaiul se adaugă treptat. Doar că am preparat-o de consistență mai moale, nu atât de fermă cum o prepara bunica.

În zilele noastre medicii nu mai recomandă mămăliga foarte fiartă și nici atât de fermă. Spun dumnealor că afectează digestia și îi credem pe cuvânt.

Cel mai potrivit fel de brânză pentru această rețetă de mămăligă cu brânză în straturi sau paturi de mămăligă este brânza de burduf.

Însă nouă ne-a lipsit de data aceasta, dar am folosit o brânză telemea sărată, tare gustoasă.

Pentru a vedea și rețeta în imagini, dați click pe galeria foto de mai jos!

 

Exit mobile version