FASOLE CU CARNATI

  Va spuneam ca de Craciun am gatit numai traditional si bineinteles n-au lipsit carnatii facuti in casa.Ce-i drept am „alergat ” o dupa-amiaza intreaga dupa ustensile,carne,intestine,mirodenii….dar a meritat pe deplin pentru ca au iesit  neasteptat de buni,aproape ca cei de acasa.Am congelat o parte din ei  pentru a putea sa-i pastrez cat mai mult  si ieri  am gatit aceasta fasolica mult dorita si asteptata :D.
Ingrediente:

  • 10 bucati de carnat proaspat(7-8 cm)
  • 600 g fasole uscata(eu am folosit fiarta deja cam 1,4 kg)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei gras
  • 1 morcov
  • 4-5 linguri ulei
  • 180 ml pasta de rosii
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • cimbru,piper
  • 2 frunze de dafin
  • marar,leustean(am avut uscate)
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit carnatii

Prima data am pus carnatii la prajit intr-o tigaie si i-am rumenit bine.
In alt vas am pus la calit in 5 linguri de ulei ceapa,ardeiul tocate si morcovul ras.Am calit 2-3 minute ,apoi am adaugat o jumatate de cescuta de apa si am fiert pana legumele s-au inmuiat.Am pus apoi pasta de rosii,boiaua,cimbrul,piperul si frunzele de dafin.Dupa doua minute am adaugat  si fasolea fiarta,o lingura rasa de sare ,am acoperit cu apa (sau zeama de la fasole)si am pus la fiert.
Daca folositi fasole uscata ,evident,fierbeti-o bine inainte.
Cand apa a mai scazut si mancarica noastra a capatat consistenta,adaugam si carnatii,mai lasam 10 minute,adaugam verdeturile si stingem focul.

Servim alaturi de salata,muraturi sau ,ca in cazul nostru salata de varza acra cu ulei si piper .Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “FASOLE CU CARNATI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare