Aluaturi dulci

PAPANASI

Din fiecare vacanta ma intorc cu mare pofta de papanasi.Uneori ii rezist,alteori cedez ,ca de data asta cand m-am mobilizat urgent.Nu-i fac des asa ca sentimentul de vinovatie este minuscul dar cand o comit ,infulec doi la o portie . 😀

Ingrediente :
(pentru 12 bucati )

  • 450 g ricotta (sau branza dulce de vaci )
  • 90 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie /esenta sau zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de otet
  • 300-330 g faina
Alegeti o branza dulce uscata iar daca folositi ricotta puneti-o la scurs intr-o sita pentru cateva ore.
Intr-un vas punem branza,ouale,sarea,zaharul tos si cel vanilat si amestecam bine cu un tel pana omogenizam bine compozitia iar zaharul este topit.
Stingem bicarbonatul cu lingura de otet si-l adaugam ,iar la final incorporam faina.N-o puneti pe toata,s-ar putea sa nu fie nevoie,in functie de umiditatea branzei folosite.Aluatul trebuie sa fie moale dar nelipicios.
Impartim aluatul in 12 bucati mari si 12 mici.
Pe masainfainata din belsug formam din bucatile mari discuri pe care le gaurim cu degetul la mijloc iar celor mici le dam forma de bilute.
Prajim papanasii in ulei incins la foc mic pana se rumenesc frumos.
Ii mancam calzi cu smantana acra si gemul preferat.Eu am ales gem de capsune cu ghimbir ,dar se potriveste minunat si cel de fructe de padure  sau de ce nu,gemul de kiwi si portocale.Pofta buna !