Gătește Mâncare de năut cu spanac
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 250 g năut (fiert sau din conservă, scurs)
- 200 g spanac proaspăt sau congelat
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 2-3 căței de usturoi, tocați
- 1 ardei gras (opțional), tăiat cubulețe
- 3 linguri de ulei de măsline
- 200 ml suc de roșii sau roșii tocate
- 1 linguriță boia de ardei dulce (opțional)
- 1 linguriță chimion măcinat (opțional, pentru un plus de aromă)
- sare și piper, după gust
- zeamă de lămâie (opțional, pentru servire).
Mod de preparare
Dacă folosiți năut uscat, acesta trebuie înmuiat peste noapte și fiert până devine moale, iar dacă folosiți năut din conservă, este suficient să-l clătiți și să-l scurgeți bine.
Într-o tigaie adâncă sau o cratiță, încingeți uleiul de măsline și căliți ceapa până devine aurie. Adăugați usturoiul și ardeiul gras, dacă îl folosiți, și continuați să gătiți timp de 2-3 minute.
Adăugați boiaua de ardei și chimionul, amestecând pentru a elibera aromele. Puneți năutul și sucul de roșii, apoi condimentați cu sare și piper.
Lăsați totul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute pentru ca aromele să se îmbine.
Adăugați spanacul (proaspăt sau congelat) și gătiți încă 5-7 minute, până când frunzele se înmoaie și se integrează în mâncare.
Serviți mâncarea caldă, cu un strop de zeamă de lămâie, dacă doriți un plus de prospețime. Se poate consuma cu pâine, orez sau alte garnituri preferate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII