Site icon Rețete Fel de Fel

Mattonella cu cremă bavareză și ciocolată

Mattonella cu cremă bavareză și ciocolată porționată pe un platou oval și decorată cu fructe proaspete

Baza prăjiturii se prepară din blat de pandișpan / Profimedia

Pentru desertul de weekend sau pentru alte momente dulci pe care le-ați programat, merită preparată rețeta de Mattonella cu cremă bavareză și ciocolată, decorată cu fructe de pădure.

Mattonella este o prăjitură ce se prepară în straturi simetrice și uniforme, așa cum sunt zidite cărămizile. Poate fi preparată cu blaturi coapte, cu biscuiți sau cu pișcoturi. Crema se prepară cu gelatină, pentru a fi fermă și a se porționa perfect.

Rețeta poate fi preparată după imaginația fiecăruia, important este să aibă aspectul care să reflecte denumirea prăjiturii.

O altă rețetă asemănătoare de pe blog, care vă poate servi drept inspirație, este cea de prăjitură cu iaurt si fructe. Este delicioasă și răcoritoare și se poate prepara în cât mai multe straturi. Este simplă și fără coacere.

Iar dacă doriți o altă rețetă de prăjitură în straturi simetrice, vă recomand rețeta de prăjitură Excelent. Este una dintre prăjiturile mult adorate cândva, în cofetării. Se prepară din blaturi simple cu cremă de cacao cu unt și glazură de ciocolată.

Cum preparăm rețeta de Mattonella cu cremă bavareză și ciocolată

Pentru rețeta de față pregătim mai întâi o foaie de pandișpan din albușuri. Gălbenușurile le vom folosi la crema bavareză.

Crema bavareză se prepară dintr-o compoziție fiartă de gălbenușuri cu lapte, la care se adaugă gelatină, iar după răcire, frișcă bătută.

Pentru un plus de gust crocant și o pată de culoare, adăugăm prin cremă și fulgi de ciocolată.

Decorăm prăjitura și cu fructe proaspete, pentru un aspect spectaculos.

O altă rețetă de prăjitură simplă, gustoasă și răcoroasă pe care v-o mai recomand, este rețeta de prăjitură cu iaurt și afine.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Mattonella cu cremă bavareză și ciocolată.

Exit mobile version