Mâncăruri cu carne
Mancare de mazare cu carne de porc
Mancare de mazare cu carne de porc am facut-o acum cateva zile, doar ca n-am avut timp s-o postez. Aveam o pofta nebuna de mazare, fie ea chiar si fara carne, dar nu puteam s-o fac asa din cauza carnivorului din familie. Asa ca am imprietenit-o repede cu ceva carne slaba de porc si a iesit un deliciu.
Ingrediente pentru reteta de mancare de mazare cu carne de porc:
- 500 gr carne slaba de porc
- 1,2 kg mazare proaspata sau congelata
- 1 ceapa
- 250 ml pasta de rosii
- 1 frunza de dafin
- sare
- piper
- 1 lingurita de boia dulce
- 1lingura de amidon sau faina
- 4-5 linguri de ulei de masline
- o legatura de marar
Mod de preparare pentru mancarea de mazare:
Carnea de porc taiata cubulete potrivite o rumenim 5-6 minute in uleiul de masline. Adaugam si ceapa tocata si mai calim putin .
Adaugam condimentele, sare si foaia de dafin.
Apoi pasta de rosii si mai lasam un minutel doua.
Si la final mazarea, acoperim cu apa si fierbem pana ce carnea de porc este facuta.
Amidonul il dizolvam in putina apa si-l turnam in mazare pentru a se ingrosa lichidul. Mai dam cateva clocote si stingem focul. Adaugam si mararul tocat si servim.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII