Aperitive

Melcișori din foietaj cu ketchup și susan

Pentru gustări zilnice, atât calde cât și reci, rețeta de melcișori din foietaj cu ketchup și susan este mai mult decât potrivită. Putem opta pentru aluatul foietaj din comerț sau, dacă avem suficient timp, îl preparăm în casă.

Melcișorii sunt o gustare rapidă și versatilă, îmbinând textura crocantă a foietajului cu aromele dulci-acrișoare ale ketchup-ului și notele de crocant ale semințelor de susan. Sunt ușor de preparat și pot fi personalizați în funcție de preferințele culinare, făcându-i o alegere excelentă pentru orice moment al zilei.

Tot din aceeași categorie de gustări rapide și delicioase mai găsiți pe blog și rețeta de melcișori cu spanac și șuncă afumată. Sunt preparați tot cu aluat foietaj. Sunt perfecți pentru orice masă din zi. Îi putem servi simple sau glazurați cu ketchup.

Iar un alt exemplu îl puteți descoperi la rețeta de melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval. Se pot crea diferite combinații pentru a prepara astfel de gustări. Nu avem nevoie de multe ingrediente. Și nu vom petrece nici foarte mult timp în bucătărie.

Ce ingrediente mai conțin acești melcișori din foietaj cu ketchup și susan

Pe lângă ingredientele menționate în titlu mai adăugăm și câteva ierburi aromate, dar și cașcaval sau mozzarella. Pe acestea le adăugăm în cantități mici. Doar presărăm puțin cașcaval răzuit, să fie ca un element de legătură între straturile melcișorilor.

Dar, dacă îi doriți mai bogați, puteți să mai adăugați și alte ingrediente. Roșiile uscate ar fi chiar potrivite, dar și măslinele.

Și vă mai recomand de pe blog rețeta de melcișori pizza, foarte simplă și rapidă.

Dar mai găsiți și alte rețete de gustări rapide în secțiunea ”Aperitive”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de melcișori din foietaj cu ketchup și susan.

Melcișori din foietaj cu ketchup și susan într-un coș metalic

Gătește Melcișori din foietaj cu ketchup și susan

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

20

Melcișori din foietaj cu ketchup și susan într-un coș metalic

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat de foietaj (aprox. 250-300g)
  • 3-4 linguri de ketchup
  • puțin cașcaval sau mozzarella – opțional
  • frunze de busuioc și rozmarin
  • 1 ou bătut
  • 2-3 linguri de semințe de susan.

Mod de preparare

Mai întâi vom scoate aluatul de foietaj de la congelator și îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei pentru a fi mai ușor de manevrat.

Apoi pornim cuptorul la 200°C și punem hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Pentru a forma delicioșii melcișori din foietaj cu ketchup și susan, mai întâi desfacem aluatul pe folia cu care a fost împachetat. Apoi trecem ușor cu sucitorul peste el.

Ungem aluatul întins cu un strat uniform de ketchup, lăsând marginile libere. Presărăm frunze de busuioc și de rozmarin tocate mărunt și adăugăm puțin cașcaval răzuit sau mozzarella.

Rulăm aluatul strâns, începând de la una dintre marginile lungi, până când obținem un rulou lung.

Secționăm ruloul în felii de aproximativ 1-2 cm grosime, obținând astfel melcișorii.

Așezăm melcișorii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ei pentru a permite aluatului să crească.

Ungem fiecare melcișor cu ou bătut pentru a obține o crustă aurie și crocantă.

Presărăm semințe de susan deasupra fiecărui melcișor.

Coacem delicioșii melcișori din foietaj cu ketchup și susan timp de 15-20 de minute sau până când sunt aurii și crocanți.

Scoatem tava din cuptor și lăsăm melcișorii să se răcească ușor înainte de a-i servi.

Melcișorii pot fi serviți atât calzi, cât și reci, fiind ideali pentru petreceri sau picnicuri.

Spor și poftă bună!