Gătește Melcișori din foietaj cu ketchup și susan
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- 1 pachet de aluat de foietaj (aprox. 250-300g)
- 3-4 linguri de ketchup
- puțin cașcaval sau mozzarella – opțional
- frunze de busuioc și rozmarin
- 1 ou bătut
- 2-3 linguri de semințe de susan.
Mod de preparare
Mai întâi vom scoate aluatul de foietaj de la congelator și îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei pentru a fi mai ușor de manevrat.
Apoi pornim cuptorul la 200°C și punem hârtie de copt în tava mare a cuptorului.
Pentru a forma delicioșii melcișori din foietaj cu ketchup și susan, mai întâi desfacem aluatul pe folia cu care a fost împachetat. Apoi trecem ușor cu sucitorul peste el.
Ungem aluatul întins cu un strat uniform de ketchup, lăsând marginile libere. Presărăm frunze de busuioc și de rozmarin tocate mărunt și adăugăm puțin cașcaval răzuit sau mozzarella.
Rulăm aluatul strâns, începând de la una dintre marginile lungi, până când obținem un rulou lung.
Secționăm ruloul în felii de aproximativ 1-2 cm grosime, obținând astfel melcișorii.
Așezăm melcișorii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ei pentru a permite aluatului să crească.
Ungem fiecare melcișor cu ou bătut pentru a obține o crustă aurie și crocantă.
Presărăm semințe de susan deasupra fiecărui melcișor.
Coacem delicioșii melcișori din foietaj cu ketchup și susan timp de 15-20 de minute sau până când sunt aurii și crocanți.
Scoatem tava din cuptor și lăsăm melcișorii să se răcească ușor înainte de a-i servi.
Melcișorii pot fi serviți atât calzi, cât și reci, fiind ideali pentru petreceri sau picnicuri.
Spor și poftă bună!
COMENTARII