Mâncăruri cu carne
Musaca de cartofi. Reteta mamei
Au trecut ceva ani de cand n-am mai pregatit o musaca, fie ea de vinete, dovlecei sau de cartofi. Reteta de musaca de cartofi este a mamei mele, evident este cea mai buna, la care nu pot si nu vreau sa adaug sau sa scot vreun ingredient sau condiment pentru ca e pur si simplu delicioasa.
Ingrediente pentru reteta de musaca de cartofi:
- 700 g carne tocata (porc, vita, mix, pasare….)
- 1,4 kg de cartofi
- 2 cepe
- 5-6 linguri de ulei
- 3-4 catei de usturoi
- 300 ml suc de rosii
- 1 lingurita de boia dulce
- piper, cimbru
- 1 lingurita de sare
- 3 oua
- patrunjel
Mod de preparare:
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii cat putem de subtiri (eu am folosit o razatoare).
Ceapa si usturoiul le tocam si le calim in ulei 2-3 minute, adaugam apoi cimbrul, piperul, boiaua, sarea si 200 ml suc de rosii. Amestecam si adaugam si carnea si mai lasam vreo 6-7 minute.
Ungem cu ulei o tava termorezistenta si incepem sa asezam straturile.
Primul strat e de cartofi peste care mai punem un praf de sare, apoi carne, presaram patrunjel tocat, un alt strat de cartofi, carne si iar cartofi.
Deasupra am pus ouale batute, restul de suc de rosii, patrunjel tocat si 250 ml de apa. Am acoperit vasul cu un capac (sau folie de aluminiu) si am bagat la cuptor vreo ora si 15 minute la foc moderat. In ultima jumatate de ora am luat capacul (folia) si am lasat sa se rumeneasca frumos.
Servim calda cu muraturi, castraveti, salata…
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII