Garnituri / Legume
Omleta cu dovlecei. Reteta simpla si delicioase
Omleta cu dovlecei este preferata mea, iar reteta este extrem de simpla si este delicioasa alaturi de rosii ,castraveti sau chiar o salata de sezon . V-o recomand cu drag pentru un mic dejun copios sau chiar un pranz rapid .
Imi plac dovleceii si ii prepar in cat mai multe variante.
Vedeti Aici o colectie de Retete cu dovlecei!
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii
- 1 ceapa mica
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 4-5 oua
- 2-3 linguri de masline
- sare si piper
- patrunjel sau busuioc (optional )
Mod de preparare pentru reteta de omleta cu dovlecei:
Intr-o tigaie antiaderenta intinsa incalzim uleiul de masline si calim la foc mic ceapa tocata pana incepe sa devina transparenta .
Adaugam dovleceii tocati fin ,adaugam sare si piper dupa gust si continuam sa calim pana se inmoaie usor dovleceii .
Punem maslinele , ouale batute ,patrunjel sau busuioc si prajim omleta pe ambele parti.
Cand o intoarceti ajutati-va de un capac mai mare decat tigaia ,astfel nu riscati sa rupeti omleta cu dovlecei.
Mancati-o calda cu legume sau salata preferata.
Spor la treaba si pofta buna!
Pentru că este vară și piața abundă de roșii bine coapte și gustoase, îți recomandăm să profiți de gustul lor chiar și la mic dejun, preparând rețeta numită shakshuka. Este o rețetă delicioasă și foarte consistentă de mic dejun tradițional din bucătăria evreiască.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII