Pentru mic dejunuri savuroase avem pentru voi o rețetă de ouă ochiuri în cuib de bacon, cu spanac și mozzarella, preparate la cuptor.
Tot ce trebuie să aveți, în afară de ingrediente, este o formă de copt brioșe, din silicon sau metalică.
Ouăle preparate sub formă de ochi sunt printre preferatele noastre la micul dejun și nu numai. Le mai preparăm și pentru a le servi cu spanac sau cu urzici.
Vedeți aici o rețetă de spanac cu smântână și usturoi, servit cu ouă ochiuri.
Mai folosim ouăle ochiuri și la rețeta tradițională de tochitură dobrogeană. Combinația de carne în sos de bulion cu mămăliguță, ouă ochiuri și brânză telemea, sărată, este absolut delicioasă.
Mai găsiți pe blog un articol în care am prezentat șase moduri de preparare pentru ouă ochiuri. Sunt metode pe care le-am experimentat de-a lungul timpului și toate ne-au încântat.
Cum preparăm rețeta de ouă ochiuri în cuib de bacon
Pentru rețeta actuală, pe lângă ouă și bacon mai folosim și frunze tinere de spanac, ciuperci, dar și mozzarella. Condimente punem după gust și mai putem adăuga verdeață la final. Ceapa verde sau pătrunjelul verde sunt ideale pentru a decora ouăle ochiuri.
Puteți adăuga în interiorul coșulețelor de bacon și alte ingrediente cum ar fi măslinele sau ardei gras.
Mai găsiți astfel de rețete pentru micul dejun pe blog, cu sau fără ouă.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ouă ochiuri în cuib de bacon.